Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Baskın Olanın Elindeki Hukukun Terazisi Tezekten Olur

Baskın Olanın Elindeki Hukukun Terazisi Tezekten Olur
 

Hukuk…

İşte her şey ortada… Her şey gün gibi açık… Ve son gelişmelere dair hukuk adına söylenebilecek çok da fazlaca bir şey yoktur. Gülünçlük diz boyu…

Aklıma geldi işte…

Hizbullah’ın cinayetleri üzerine derleme yapmayacağım ama Hizbullah deyince aklıma gelenleri sıralamaktan imtina etmiyorum.

-Domuz bağı…

-Beton altı mezarlıklar….

-Çapraz ateşli suikastler…

-Kafa koparmalar…

-Kaçırdıkları insanlara olmadık işkenceler yapmalar…

-Güneydoğu bölgesini kan deryasına çevirmeler…

Sonuç ortada… Bir bir tahliyeler. O halde hukuk denen ucubenin ne olduğuna dair bir kez daha kafa yormak gerekmiyor mu? Bir kez daha olsun bu hukuka ve bu hukukun şekillendirdiği adalete lanet okumak evla değil midir?

Hep beraber birkaç gündür lanetler okuyoruz. Dizimizi dövüyor, mevcut iktidara ağza geleni sayıyoruz. Pek tabii ki keser döndü, sap döndü ve gün geldi hesap döndü. Ne bekliyordunuz a dostlar, hukuk denen ucubenin adalet dağıtacağını mı sanıyordunuz? İdeolojiler üzerine şekillenen ve gücü eline dolayının borazancısı olan hukukun terazisi her dem yüreğimize nane kokulu aromamı akıtıyordu da şimdilerde yaşanan gülünçlüklere açıklama arıyorsunuz. Hukukun baskın olanın elinde keyfince kullanıldığını görmek için bu topraklarda kaç yüz yıl daha yaşayıp da tecrübeler edinmemiz gerekiyor. Alın işte hukuk denen zırvanın nasıl gücü elinde bulunduranların lehinde kararlar verdiğine bir bir bakın. Ve komedinin bin bir türlüsünün tanığı olun.

Bu topraklarda düşünceleri uğruna kodesi boylayanları düşününce ve o düşünceleri uğruna hayatlarının baharını kodeslerde geçirenleri hatırladıkça, işte onların ahıdır diye düşünüyorum bu olanları. Bu memlekette hukuk hiçbir zaman olmamıştı ki. Keyfe keder suç üretmeler, yazılı destanların arasında labirent misali dolaşıp, her olur olmaz şeye kılıf uydurarak adaletin tecelli ettiğini sananlar… Alın bakın işte son hukuk kararlarına.

Zamanında düşüncelerinden dolayı hapsi boylayanların başına gelenlere ses çıkarmayan ey memleketimin çok devlet sever güzide evlatları, neden sızlanıyorsunuz? Neden ağıtlar yakıp, gökyüzüne bakarak gözyaşı süzüyorsunuz yanaklarınızdan. Olanlara dair sizlerin hiç mi suçu vede günahı yoktur. Onca devrimci, eline silah dahi almamışken, onca genç sadece slogan attıkları gerekçesi ile cezaevlerine doldurulurken, yetmedi, onca küçücük çocuk taş attığı gerekçesi ile tutuklanırken ve daha daha yetmedi işte, KCK operasyonu altında seçilmiş siyasetçilerin ellerini kelepçeleyerek gözaltına alıp, mahkemeye sevk ederek aylarca tutukluluk hali ile bekletilmelerine ses çıkarmayanların dizlerini dövmesine gerek yok. Ne bu gün çıktı o hukuk denen ucube, nede dün ortalık yerlere dökülüp saçıldı. Cumhuriyet tarihimize yaldızlı olarak kazındı hukukumuzun engin kararları. Her zaman vardı bu ucube… Dün bu ülkeyi kendi çiftliği olarak görenlerin elinde şamar oğlanına dönmüştü hukuk, bu gün tam karşı kampın elinde şamar oğlanına döndürülüyor. Ne var bunda? Bencileyin hiçbir şey yok… Her şey çok normal seyrediyor.

Etme bulma dünyası… Neden ağlıyorsunuz?

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..