Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Başlar ayak, ayaklar baş olursa…

Başlar ayak, ayaklar baş olursa…
 

Sayın başbakanı bazen eleştirsekte, bir çok doğru tespitleri de oluyor. Onları da takdirle belirtmek lazım. Onlardan biri de şu meşhur “başlar ayak, ayaklar baş olmuş” tespiti. Bir çok konuda doğruluğu karşımıza çıkyor. Örnek, geçtiğimiz Salı günü yapılan meclis oturumu.

Yer TBMM. Daha doğmamış Türk çocuklarının bile geleceği ile ilgili kararların alınıp uygulamaya konduğu, ülkemizin medarı iftaharı gazi meclis.

Olaylara değinmeden bir saptama yapmakta yarar var. Meclis başkanı yasalarımıza göre bütün meclisin başıdır. Oradaki millet vekilleri diğer ünvanları ne olursa olsun, o yüce makamda sade birer millet vekilidirler. Hepsinin başkanı da meclis başkanıdır. Meclis başkanı herhangi bir partiden gelmiş olabilir. Ama o makama çıktığı andan itibaren tarafsızdır. Bütün milletvekillerine aynı uzaklıktadır. Tabii ki bütün partilerin politikalarına da. Sırf bu yüzden meclis başkanı yapılan oylamalarda oy kullanmaz.

Geçtiğimiz meclis oturumunda CHP li milletvekilleri pankart açtı. Başkan müdahale etti. Gereğinin yapılması için de beş dakika ara verdi. Bu arada olanlarla ise, meclis ve başkanı için kanunların belirlediği esaslar ayaklar altına alındı.

CHP Bilecik Milletvekili ve TBMM Katip üyesi Yaşar Tüzün, üzücü olayı ben oradaydım diyerek şöyle anlattı. “Arada sayın başbakan odaya girdi ve (Öfkeli ve sinirli bir şekilde Şahin’e dönerek) : Bu pankartları açmalarına nasıl izin verirsiniz o kartonları attırsana dışarı.

- Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin: Çıkartacağım, onun için ara verdim.

- Başbakan Erdoğan: Burası bir partinin miting alanı değil, bu nasıl bir meclis yönetimi.

- Şahin: Gereğini yapacağım efendim.

- Başbakan Erdoğan: Hayır en son genel kuruldan ben ayrılıp buraya geldim. Pankartlar ve dövizler hala içeride. Toplanıp dışarı çıkartılmadı.”

Tüzün, Başbakan Erdoğan ile Şahin arasındaki diyalogların devam ettiği sırada genel kurul salonuna geçerek TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük’ten pankartların toplanıp dışarı çıkartılmasını rica ettiğini belirterek “Başkanlık Divanı odasına geri geldiğimde sayın Meclis başkanımız Mehmet Ali Şahin oturumu yönetmek için ayağa kalkmıştı. Ben de yanına gittiğimde Başbakan yine çok sinirli ve öfkeli bir şekilde meclis başkanı ayaktayken kulağına bir şeyler söyledi. Açıkçası bunu duyma şansım yoktu” dedi.

Hiçbir yoruma gerek varmı. Sayın başbakan haklı. Başlar ayak ayaklar baş olursa…..

13/11/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..