Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '08

 
Kategori
Deneme
 

Başlığa gerek olmayan hisler

Yaşam öyle büyük kurallar koyuyor ki ne yana gitsen sen hep aynı yerdesin. Bir dilim ekmeğin kıymetini sevdiğinin açlığında hissediyorsun, yoksa kendi açlığının ve yiyeceğin bir dilim ekmeğin hiçbir kıymeti yok.

Sana bir çiçeğin bir de kelebeğin ömrü kadar kısa hayatlar sunuyor. Çünkü zaten onların ömürleri bir insanın bencilliğiyle son buluyor, ya toprağından koparılıyor ya da süs olsun diye kurutuluyor.

Bir zaman tortusudur şehre mahkum kalmak. Bağıra bağıra çıkar insanın ruhundan pişmanlıklar. Bir yerlerde puslu bir tını bulursun sonra hiç olmadığın kadar hüzünlü ve hiç olmadığın kadar yalnız hissettirir melodinin izleri.

Sarılıp yatmak istersen kuytularda bir bedene kim olduğu da bazen mühim değildir yalnızca bir varoluşun tadını yaşamak istersin. Zaten hep istemedin mi aç kalmış bir sokak çocuğunu beslemeyi yada tutup kollarında kaldırmak istemedin mi önemi değerinden büyük çocukları. İşte bu yüzdende kendini hep farklı bir yere koydun sen en vefalı yaradılan insandın ve vefayı aramakla geçti ömrün başka yüreklerde.

Bazen yalnız bir karanfili bazen sokakta yere atılmış bir dilim ekmeği, bir türküdeki ney sesini, ufalanmış yürekleri, acısı kederinden büyük insan hayatlarını topraktaki yeni kızarmaya başlamış bir biberi, yaradılanı severim yaradandan ötürü diyen büyüğün beynini, hiç açmamış bir sabah çiçeğinin kokusunu yurt edindin.

Ne isyanlara tutsak etmek istersin ne de umutlarla boğmak istersin kendini. Sana hissettirdiklerinin yanında yalnızca güzel kelimesini kullanmak yalan eder aşkı bilirsin. Bir de yanına can olmuş sır olmuş bahtına ortak olmuş bir dostun kollarında büyüttüğü aşkı iyi bilirsin, onun aldığı hangi nefeste sevdasını içine çektiğini bir tek sen görebilirsin.

Ne cezbedici bir ömür sundu sana yaşadıkların nede vasat yaşattı günlerini.

Ne şaşasında boğuldun bir şehrin nede varoşlarında kaybettin gençliğini.

Ne siyah olabildin nede beyazı seçtin kararlarında iyimser bakmadın mı doğan güneşe hep.

Bir sana bir de bana koydu bu kadar birbirimizin yalnızlığı ve hep birbirimizin çektiği hasrete üzüldük.

Seni seviyorum

 
Toplam blog
: 28
: 490
Kayıt tarihi
: 28.05.08
 
 

Kim olduğum çok da önemli değil hayatın içinde ufacık bir nesne, ya da bir kelebeğe göre şanslı bi..