Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Başnakan istifa etmeli mi etmemeli mi?

Argoyu sevmem. Ancak günümüzde bazıları sadece argodan anlar oldu. O zaman, buyurun buradan yakın!..Ve esasen başbakanın şahsında, bu millet, bu devlet ve bu hükümetten ne istendiğine, iyice bir bakın?! CHP ile MHP nasıl bir tükenmişlik içindeyse, Bahçeli ve Kılıçtaroğlu ve hatta Ekmeleddin İhsanoğlu “güya” cumhur reisliğine, eşit şatlarla namzet olma esasları muvacehesinde, başbakanın görevinden ayrılması gerektiğini söylüyorlar. Hiç böyle bir hukukî ve de ahlâkî, hem gerekçe hem de teamül yokken, bu konuda çok fazla ısrarcılar. Bu beyler, acaba ne dediklerinin farkındalar mı? Ya da dediklerinin farkında olmaktan, çok daha ileride, yine yeni bir plânları mı var? Zîra, Başbakanın istifası, Türkiye’nin hükümetsiz, başbakanın ise, korumasız kalması anlamına geliyor. Bu gayet  ciddi hususa, her nedense, hiç kimse günlerdir değinmiyor. Bu mes’uliyetsiz kişiler, bu sebepsiz istekleri ile de, Bir ay müddetle, hükümetsiz kalacak bir Türkiye’yi, ön görebiliyorlarsa, mutlaka bir bildikleri ve dilediklerinin olduğu aşikârdır.

Siz başbakansız ve hükümetsiz bir Türkiye’de, düne göre ve bugünün şartları muvacehesinde, neler de neler olabileceği hususunu, hiç düşündünüz mü?! Ya da siyasiler, paraleller, tereleller, kalemkörler, hariciler, kısaca “Onlar” her mazarratı düşünebildikleri için, bu romantik beylerin kafasında, nasıl bir plân olabileceği hususunda, hiçbir fikriniz var mı? Şayet bir fikriniz varsa, Başbakanın istifa edecek kadar ebleh olma ihtimâline, Bir şans tanıyor musunuz? Sadece bu hatayı, bu milleti ebleh zanneden, zevzek zevat yapabilir. Ve İnşâallah bu ahlâk ve hukuk dışı isteğe, YSK ve AYM’de uymaya kalkmaz. Zîra uymaları hâlinde, Afeş’in tarlası fena yanar.

Şimdi siz de buradan yakmazsanız, sizi de nerenizden yakarlar, Türkiye’yi güle oynaya, kaç yıl geri atarlar, işte bunu da hiçbirimiz bilemeyiz?!. Çünkü bu muhterem zevatın niyeti, üzüm yemek değil. Hatta mümkünse bağcıyı öldürmek...

Haydar Volkan

Kozyatağı:10.07.2014

 
Toplam blog
: 148
: 492
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Haydar Volkan: 21.05.944 Rebabi bestekar Sabahaddin Volkan ve Piyanist Mukadder Volkanın oğlu olar..