Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '15

 
Kategori
İnançlar
 

Başörtüsü İslamiyetin emri değil

BAŞÖRTÜSÜ İSLAMİYETİN EMRİ DEĞİLDİR Mustafa ACER            28. 06. 2015

Allah Kuran’da Ayetleri açık olarak bildirildiğini ifade etmektedir.

6. Enam Suresi 98. AyetAllah sizi tek bir nefisten yarattı. Sizin bir istikrar, bir de değişken haliniz var. Doğrusu anlayanlar için ayetlerimizi açık olarak bildirdik.“

Kuran’da başın ve saçın örtülmesi ile ilgili hiçbir ayet bulunmamaktadır. Allah Başın örtülmesini emredecek olsaydı Kuran’da bunu açık olarak ifade edemez miydi? Ki Allah “Biz Kuran’da her şeyi açık olarak bildirdik” derken Başın örtülmesini murat etseydi, Allah bunu anlatmaktan aciz miydi?

Nur Suresi 31. Ayetin meali aşağıdaki gibi Türkçeye çevrilebilir.

24. Nur Suresi 31. Ayet“Mümin kadınlara söyle; gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini açmasınlar. Örtüleri ile göğüslerini kapatsınlar. Ancak kendi kocaları, babası, kocasının babası, oğulları, kocasının oğulları, kardeşleri, kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, cariyeleri, erkekliği olmayan erkekler ve buluğa erişmemiş çocuklar müstesna ziynetlerini açmasınlar. Gizledikleri ziynetler bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler Allah’a tövbe edin ki saadete eresiniz.”

Bu Ayette göğsün örtülmesi konusunda kullanılan “Hımar” kelimesi Arapçada örtü anlamına gelmektedir. Bu kelimeyi Başörtüsü anlamına alanlar; söyler misiniz, Hangi kadın göğsünü başörtüsü ile kapatır?  Böyle bir uygulama yoktur ve Kuran zanlarla ifade etmeye müsaade etmemektedir.

Bu Ayetle Başörtüsünü İslamiyet’in emri olarak algılanmasını; “Havada bulut var” dendiği zaman, “sen bana ördek demek istedin” diyen sanrılara benzetebilirsiniz. (Buluttan yağmur yağacak – yağmur göl olacak – gölde ördek yüzer diye anlayan sanrılar)

Buradan anlaşılacağı üzere, Başın örtülmesi; Kuran’ın ve İslamiyet’in emri değildir. Kim ki; “Kuran Başın örtülmesini emrediyor” derse kendini Allah yerine koymuş olur ki bu da şirktir. Allah’ın emretmediği konuda “İslam’ın emridir” diyenler kendilerini Allah yerine hüküm vermeye yetkili saydıkları için şirk içinde olurlar ki, bu da en büyük günahtır.

Allah’ın emri dışında ben başımı örtmek istiyorum diyorsanız, bu sizin tercihinizdir. Buyurun örtün. Fakat “Baş örtmek İslamiyet’in şartıdır” derseniz şirke girmiş olursunuz.

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..