Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '13

 
Kategori
İnançlar
 

Başörtüsü İslamiyetin şartı değildir

13. Ra’d Suresi 40. Ayet “Onlara yaptığımız vaadi sana göstersek de veya seni çekip alsak da, tebliğ etmek sana, hesap sormak bizedir.”

Allah, insanları yargılama yetkisini Peygambere bile vermemiştir. “Bu insan cennetlik, bu insan cehennemlik” diye ayırım yapanlar, başörtüsü, içki, ibadet konularında insanları yargılayarak, kendilerini Allah yerine koymuş olurlar. Allah’ın iradesine ortak olmaya kalkanlar şirk içindedir.

14. İbrahim Suresi 4. Ayet:“Ve gönderdiğimiz her Resulü, bulunduğu kavmin dili ile gönderdik ki onlara bildirsin. Sonra da Allah dilediğini delalette bırakır, dilediğini de hidayete erdirir. O öyle hakim ve azizdir.”

14. İbrahim Suresi 52. Ayet:“Kuran insanlara açık bir duyurudur. Bununla uyansınlar ve Allah’ın tek bir İlah olduğunu bilsinler. Aklı vicdanı temiz olanlar ondan öğüt alsınlar.”

Kuran'da "Biz Ayetlerimizi peygamberin bulunduğu toplum anlayabilsin diye onların lisanı ile indirdik" denmektedir. İncil Aramice, Tevrat İbranice, Kuran Arapça indirilmiştir. Kuran'dan feyz almak için Arapça okumak değil manasını bilerek ve onun emrettiği şekilde yaşayarak Müslüman olabilirsiniz. Kuran herkes tarafından anlaşılsın diye açık olarak bildirilmektedir. Eğer Kuran sadece Arapça bilenlerin kitabı olsa idi İslamiyet "cihan şümul" bir din olabilir miydi?

24. NUR SURESİ 31. Ayet:“Mümin kadınlara söyle; gözlerini sakınsınlar, ırzlarını muhafaza etsinler, kendiliğinden görünenlerden başka ziynetlerini açmasınlar, göğüslerini örtüleri ile kapatsınlar; ancak kendi kocalarına yahut babalarına yahut kocalarının babalarına yahut kendi oğullarına yahut kocalarının oğullarına yahut kendi kardeşlerine, yahut kendi kardeşlerinin oğullarına, kendi kadınlarına yahut kendi ellerindeki cariyelerine, yahut ihtiyacı olmayan erkeklerden uyuntulara, yahut henüz kadınların avretlerine muttali olmayan çocuklara müstesna! Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allah’a tövbe edin ey müminler ki felah bulabilesiniz!”

Kadınların örtünmesi konusunda Kuran’da “24. NUR SURESİ 31. Ayeti” bulunmaktadır. Ayette mahrem yerlerin ve ziynetlerin örtülmesinden konu edilmekte, özellikle yanlış anlaşılmasın diye de “Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar.” Açıklaması getirilmektedir.

Kuran herkes tarafından anlaşılsın diye açık olarak indirildi. Allah Kuran’da söylediklerini açıklıkla ve herkes tarafından anlaşılır şekilde ifade etmektedir. Kuran’da başörtüsü ve saçların örtülmesi konusunda bir ifade bulunmamaktadır. Allah saçların örtülmesini isteseydi bunu açık olarak söylemez miydi?

Saç tellerinin görülmesi cinsel duyguları tahrik edecek bir durum mudur? Saç tellerini cinsel bir öge olarak görmek sapıklıktır.

İnsanların şahsi inanış ve geleneklerinin bir sonucu olarak; isteyen istediği şekilde giyinmesinde bir sakınca yoktur. Bu yönüyle bakıldığı zaman kişilerin şahsi tercihi olduğu için "Kişi hak ve hürriyeti" olarak değerlendirilmelidir.

Kuran Ayetlerinin açık ifadelerine rağmen; Başörtüsünü İslamiyetin şartı olarak göstermek Allah’ın emirlerine karşı gelmektir. Kuran’da emredilmeyen konuda kendisini Allah yerine koyarak hüküm vermek ve “İslamın emridir” demek şirktir.

İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNİR. BAŞÖRTÜSÜNÜ İSLAMİYETİN BİR ŞARTI OLARAK GÖSTEREREK, İNSANLARI BASKI ALTINA ALMAK KABUL EDİLEMEZ.

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..