Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '17

 
Kategori
Dünya Mutfakları
Okunma Sayısı
63
 

Başrolde Patatesin Olduğu, İsviçre Mutfağı Denince Akla Gelen Lezzet Röşti'nin Pratik Tarifi

Başrolde Patatesin Olduğu, İsviçre Mutfağı Denince Akla Gelen Lezzet Röşti'nin Pratik Tarifi
 

Röşti


İsviçreli’lerin en bilinen en sevilen yemeklerinden biri olan Röşti’yi yapması çok kolay. Kısacık videomda (YouTube da Dilek Kıroğlu ) gördüğünüz gibi bir kaç adımdan oluşuyor .

Adım adım yazarsam.
Röşti Tarifi (3-4 Kişilik)
. 4 büyük Patates kabuğu soyulup, soğuk suda ocakta haşlanmaya bırakılır. Ancak su kaynar kaynamaz ocaktan alınır.
. Ilınan patatesler rendelenir
. Rendelenmiş patateslere tuz, karabiber, pulbiber gibi baharatlar eklenip, harmanlanır.
. 1 Yemek kaşığı tereyağı tavada eritip, harmanlanmış patatesleri ekleyin omlet gibi yayın ve 5 dk kadar bir tarafı pişene kadar bekleyin.
. Tabak yardımı ile röştiyi ters yüz edin diğer yüzü de yine tereyağı ısınmış tavada pişirin .
Afiyet olsun

Sağlıklı yemek tarifleri, seyahat ve kişisel gelişim gibi çok çeşitli konularda yazdığım bloguma www.blogspot.com adresinden takip ulaşabilirsiniz.
Bir de çok sevdiğim Instagram’da da görüşmek üzere
Www.instagram.com/dilek.kiroglu

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 17
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1273
Kayıt tarihi
: 16.03.16
 
 

Yaşam Koçu - www.dileklerineulas.com ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster