Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Başsavcının açıklamasını görmezden gelenler

Başsavcının açıklamasını görmezden gelenler
 

AKP ve MHP üniversitelerde türban kullanılmasına neden olacak değişiklikler için işbirliği yapmaya karar verince Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya bir açıklama yaptı (1) ve çok sert bir şekilde uyardı:

“Bu girişim halkı çatışmaya götürür.” (...) “Türban yasağının kaldırılması üniversiteleri cemaatçi, ayrılıkçı güçlerin laik ve üniter yapıya aykırı faaliyetlerinin alanı haline getirir”

Yalçınkaya uzun uzun açıklamış, bu açıklamalara hiç gerek yok, bu kısa bilgi bile durumun vahametini ortaya koyuyor.

Bu sabah saat 7’de televizyonların haber programlarında gazetelerin ilk sayfalarında ne var diye baktım. Bazı malum gazeteler sanki böyle bir açıklama yapılmamış gibi davranmış. Bir gazete ise küçük puntolarla tuhaf bir başlık atmış: “Yargıtay başsavcısından tuhaf açıklama”...

Oysa Yalçınkaya’nın açıklaması iktidardaki partinin kapatılmasına kadar gidebilecek sürecin ilk açıklaması olarak günün haberidir. AKP inadını sürdürür ve kapatma gerçekleştiğinde bu haberi de görmezden gelebilecekler mi?

(1) “YARGITAY BAŞSAVCISI UYARDI:Bu girişim halkı çatışmaya götürür” (Milliyet 18-1-2008) http://www.milliyet.com.tr/2008/01/18/siyaset/axsiy01.html

Ankara, 18 Ocak 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..