Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '13

 
Kategori
Basketbol
 

Bataklıkta açan çiçek; Pınar Karşıyaka basketbol takımı

Bataklıkta açan çiçek; Pınar Karşıyaka basketbol takımı
 

MAÇIN KAHRAMANLARI TOPLU HALDE


Karşıyaka Arena dün gece tarihi günlerinden birini yaşadı.FIBA Erkekler EuroChallenge Kupasıçeyrek final üçüncü maçında Pınar Karşıyaka, konuk ettiği Fransız temsilcisi Paris Levallois'i 85-69 yenerek adını tarihinde ilk kez Final Four'a (dörtlü final) yazdırdı.

Karşıyaka maça beş dakika geç başladı:

Takımımız, muhteşem seyircimizin inanılmaz desteğine rağmen maça iyi başlayamadı. Kullandığımız hiçbir şut girmiyordu. Maçın başlamasının üzerinden 4.40 dakika geçmiş yani neredeyse ilk periyodun yarısına gelindiğinde maç 0-7 rakip takım lehineydi ve takımımız henüz sayı bulamamıştı. Heyecandan tüm oyuncularımızın ellerinin titrediği, turnikelerin bile kaçtığı görülüyordu ki, yeni transfer Sanders’ın üçlüğü geldi. Bu üçlük hem herkesin rahatlamasını ve rakibin serisini sonlandırılmasını sağladı. Ondan sonrası gerçekten muhteşemdi. Takımımız seyirciyi arkasına aldığında savunmada geçilmez, hücumda durdurulamaz olduğunu gösterdi. I. periyot bittiğinde skor inanılmazdı: KSK: 21 PAL: 8 Yani takımımız, periyodun ikinci beş dakikasında 21 sayı atıp sadece 1 (bir) sayı yemişti. Bu periyot belki de basketbol mucizesinin inanılmaz bir örneğiydi. Bir takımın inandığında neler yapabileceğinin belgeseli gibiydi.

Seri devam ediyor:

II. periyot, Evren’in yaptığı faul sonucu rakibin iki atışı sayıya çevirmesiyle başladı. Muhteşem oyununu bu periyotta da devam ettiren Pınar Karşıyaka, skoru bir ara 31-10 yapsa da, periyot ve devre 44-26 sona erdi. Rakip koç, takımımızı durdurabilmek için periyodun hemen başında skor 23-10 iken alan savunmasına geçti. Bizim için beklenmedik bir durumdu ve neredeyse top kaybı yapacakken top onlardan dışarı çıktı. Hücumun bitmesine 8 saniye vardı. Bu periyodun ve maçın kader anı Ufuk SARICA’nın aldığı molaydı. Molada büyük bir ihtimalle alan savunmasına hücumu çizen SARICA’nın müdahalesi maçı çevirdi. Mola dönüşü Dixon’ın iki üçlüğü skoru 29-10 yaparken, rakip takımın koçunun çaresizliği gözlerinden okunuyordu. Sonrasında periyot ve ilk yarı karşılıklı basketlerle 44-26 Karşıyaka’nın lehine sonuçlandı.

Mücadele dolu ikinci yarı:

Koç Ufuk SARICA, ikinci yarıya Dixon, Can Mutaf, Caner, Thomas ve Aminu ile başladı. Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü periyotta 24. dakikayı 51-34 üstün geçen Pınar Karşıyaka, önünde Cox, May ve Albicy ile sayılar bulan konuk ekip, 27. dakikada farkı 13 sayıya kadar indirdi: 55-42. Konuk ekip üst üste yaptığı top çalmalarla farkı 10 sayıya kadar (60-50) indirse de Pınar Karşıyaka Dixon'ın son saniyede attığı 3 sayılık basketle periyodu 68-54 üstün bitirdi.

Muhteşem final:

Son periyoda Evren'in sayılarıyla 5-0'lık seriyle başlayan ve 32. dakikayı 73-54 önde geçen Pınar Karşıyaka, son 5 dakikaya da 77-59 üstünlükle girdi. Kalan bölümde de iyi oyununu sürdüren Pınar Karşıyaka, müsabakayı 85-69 kazandı. Maçı 22 sayı, 2 ribaunt, 6 asist ile bitiren Dixon’ın bir ara takımı bırakıp türbinleri yönetmesi maçın en ilginç anlarındandı. Pınar Karşıyaka, bu sonuçla dörtlü finale yükseldi.

Bataklıkta açan bir çiçek, PINAR KARŞIYAKA:

Gerçekten Karşıyaka Arena’da tarih yazan bu gençler her türlü övgüyü hak ediyorlar. Evren Buker (9), Caner Topaloğlu, Ümit  Sonkol (3), Soner Şentürk (3), takıma yeni katılan Can Mutaf (5), bu gece oynamayan Bora Paçun, Serkan Menteşe ve diğer genç oyuncular Ufuk SARICA önderliğinde harikalar yaratıyorlar. Ya yabancılara ne demeli? Başta Dixon (22) olmak üzere Aminu (10), Thomas (22), Sanders (11) ve sakatlık yeni çıktığı için çok kısa süre oynayan Diebler dahil hepsi sahada resmen savaştılar.

Kulübün borç ve haciz batağına düştüğü, futbolcuların yataklarının bile haczedildiği, kulübün logosunun bile hacze konu olduğu şu günlerde basketbol takımının başarısı başta Karşıyakalılar olmak üzere tüm basketbolseverleri gururlandırıyor. Efes hariç Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın durumları ortadayken, Galatasaray ve Banvit elenmişken hiç kimse Pınar Karşıyaka’nın başarısını küçümseyemez. Pınar ile Karşıyaka Basket’in işbirliğinin 15. yılına girildiği bu yıl artık sıra geldi bir Avrupa kupasını kaldırmaya.

Geçen sezon Beşiktaş'ınşampiyon olarak ülkemize getirdiği, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası’nı bu sene de İzmir’e istiyoruz. Dörtlü finalde, Pınar Karşıyaka'nın dışında, BCM Gravelines Dunkerque (Fransa), Krasnye Krylia (Rusya) ve Ewe Baskets (Almanya) takımları mücadele edecek. Yeşil-kırmızılı ekip oynanacak dörtlü final ilk maçında 26 Nisan'da Alman ekibi Ewe Baskets ile karşılaşacak.


Pınar Karşıyaka'nın da ev sahipliği yapmak için başvuracağı dörtlü finalin yeri daha sonra belli olacak.

Bu mucizeyi bizlere yaşatan; başta Ufuk SARICA ve ekibi, oyuncular, idareciler ve Pınar Grubu olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 

 
Toplam blog
: 159
: 1303
Kayıt tarihi
: 19.06.12
 
 

1963 yılında Balıkesir'in şirin ilçesi Erdek'te doğdum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Ünive..