Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '11

 
Kategori
Anılar
 

Bataklıkta Sivrisinekler cirit atıyorlar

Bataklıkta Sivrisinekler cirit atıyorlar
 

Yoksulluk ve cehalet, sivrisineklerin cirit attığı iki bataklık. Bunların tamamen kurutulması gerçekleştirilene dek kurtuluşa erişemeyecek toplum. 

Yerel seçimlerde adaydım. Söyleyebilecek hiç bir şeyleri olmayanlar, benim için “Seçimi kazanırsa kadınların başlarını açtıracakmış” demişlerdi. 

Bugün işittiğim, “ Seçimi Atatürkçüler kazanırsa Kuran-ı yasaklayacaklarmış” sözü, ne kadar alçak, ne kadar namussuz, ne kadar insafsız, ne kadar vicdansız, ne kadar yobaz ve gerici, gözü dönmüş kişi ve gruplarla karşı karşıya olduğumuzu göstermesi açısından ilginçti. 

Orta ve Doğu Anadolu köylerinde doğru dürüst okuma yazması bile olmayan, şeyhlerin şıhların önünde diz çökerek ezber bilgilerle hocalık ünvanı kazanmış kişiler “ Cehennemin kapısını İmam- hatipliler açacak” derlerdi. İmam- Hatip Okullarında okuyan gençler onlara göre daha bilgili daha aydın idiler. Şimdilerde de İlahiyatçılar için aynı şeyleri düşünüyor ya da söylüyorlardır. 

Az buçuk mürekkep yalamış olan herkes, bu ülkeyi düşman işgalinden kurtararak, yeniden kuranların Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olduğunu bilirler. Bayrağımızın göklerde dalgalanmasının, minarelerden ezan seslerinin duyulmasının onların canlarını ortaya koymalarıyla olanaklı olduğunu yobaz sürüleri de bilirler elbet. O Mustafa Kemal’dir ki yüce dinimizin daha iyi öğrenilmesi ve anlaşılması için ; Elmalılı Tefsiri’ni cebinden parasını ödeyerek yaptırmıştır. 

Her Türk yurttaşı, Atatürk’ü bu milletin gönlünden silmeye, gözünden düşürmeye çalışan kişi ve zihniyetlere karşı daima uyanık olmak, onları her fırsatta deşifre etmek ve onlarla her ortam ve koşulda mücadele etmek zorunda değil midir? 

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..