Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Bate Borisov Neden Turu Geçmesin ki?

Bate Borisov Neden Turu Geçmesin ki?
 

  • Fenerbahçe’yi izlemenin ne denli sıkıcı bir şey olduğunu sanırım bir kez daha söylemenin bir esprisi yok. Fenerbahçe maçlarını pek de öyle hevesli bir şekilde izlemiyorum. Hatta kimi maçlarına hiç bakmıyorum bile… Son oynanan Bate Borisov maçına da göz ucuyla bakmaktan öteye bir şey yapmadım. Üçüncü sınıf bir takım karşısında Fenerbahçe’nin oynadığı futbol ortadaydı.
  • Dün bir kez daha kimi pozisyonlara baktım ama nafile… Fenerbahçe o denli kötü futbol oynuyor ki üzerinde tek laf etmenin bir anlamı yok…
  • Fenerbahçe’nin nasıl oynayacağını anlamak için sahaya çıkan on bire bakmak yeterli… Baroni, Mehmet Topal, Egemen ve Bekir… Bu dört futbolcunun takımın en önemli görev alanlarında bulunması Fenerbahçe’nin nasıl bir futbol oynayacağının ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu dört isim Fenerbahçe’nin omurgasında görev yaptığı sürece Fenerbahçe takımında olağanüstü şeyler beklemek sadece Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım’ın kuruntusu olur.
  •  
  • Einstein ne diyordu? “Aynı şeyi tekrar yaparak farklı bir sonuç beklemek aptallığın ta kendisidir”.
  • Biz Fenerbahçeliler kaç yıldan beri Aykut Kocaman’ın tercihlerinden dolayı saçma sapan futbol oynayan bir Fenerbahçe izledik. Takım bir kez şampiyon oldu ama nasıl şampiyon olduğunu biliyoruz. 3 Temmuz sürecinden sonra yaşanan kenetlenmeyle birlikte ve birde playof azizliğiyle bir final maçı oynadı Fenerbahçe, Aykut Kocaman sayesinde o finali de nasıl kaybettiğimizi biliyoruz. Geldik bu sezona… Alın size Fenerbahçe! Ortada ne dört pas yapabilen bir takım var, ne doğru dürüst gol pozisyonu üreten bir takım var, nede şöyle dişe dokunur düzeyde mücadele eden bir takım var.
  •  
  • Kimi yorumcu arkadaşlara bakıyorum, Fenerbahçe için bir takım eleştirilerde bulunuyorlar. Fenerbahçe’yi taktik olarak, teknik olarak eleştiriyorlar. Futbolcuların genel durumlarını masaya yatırıyorlar. Bunların hiç birisine gerek yok. Fenerbahçe kadrosu bellidir ve başında Aykut Kocaman vardır. Aykut Kocaman’ın başında olduğu bir takımın iyi futbol oynayabilme şansı yoktur. Çünkü Aykut Kocaman top kullanma becerisi olan ve pozisyon üretme becerisi olan futbolculara karşı alerjisi olan bir hocadır. Baroni’den, Mehmet Topal’dan, Egemen’den, Bekir’den, Selçuk’tan, Caner’den olağanüstü işler bekleyen bir kafaya sahiptir Aykut Kocaman. Aykut Kocaman kafası Stoch gibi bir futbolcuyu göz göre göre harcamaktadır. Alex gibi bir futbolcuyu yiyen bir kafanın Fenerbahçe’ye zerre olsun bir faydası dokunamaz. Emre’in, Ziegler’in  sezon sonunda yüzlerine bakmamış, takımdan gitmelerine göz yummuştu, şimdi bu futbolcuları yeniden takımına koymak zorunda kalan bir teknik direktör pozisyonuna düşürtmüştür kendisini.  Fenerbahçe sahaya teknik direktörsüz çıksa, şu an oynadığı futboldan daha kötüsünü istese de oynayamaz. Bu yüzden artık Fenerbahçe’yi ve Aykut Kocaman’ı tartışmanın bir esprisi kalmamıştır. Aykut Kocaman’ın başında olduğu bir Fenrbahçe’den iyi futbol beklemek hayal ötesi bir şeydir. Yani anlayacağınız bu sezon kaybedilmiş bir sezondur.
  •  
  • Bate Borisov rövanş maçına gelince…
  •  
  • Neden Bate Borisov turu geçmesin ki? Her şey atacağı bir gole bakar. 1-1’lik bir skor Bate’yi ikinci tura çıkartır.
  • Böyle bir skor karşısında Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım Fenerbahçelilerin karşısına çıkabilirler mi?

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..