Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '16

 
Kategori
Dünya
 

Batı dünyası, doğu cahil dünyanın hali bu yüzden; doğu, batı şeytan dünyanın hali bu yüzden, diyor

Batı dünyası, doğu cahil dünyanın hali bu yüzden; doğu, batı şeytan dünyanın hali bu yüzden, diyor
 

İkisi de doğru, ikisi de yanlış. Doğu cahil batı şeytan ama dünyanın hali birinden birinin yüzünden değil, ikisi birden sorumlu.

Bu konuda ne batıyı dinleyeceksin ne de doğuyu, kimse masum değil. Batı diyor ki doğu cahil başımıza ne geliyorsa bu yüzden geliyor. Cahilse eğit, silah yerine kitapla git.

Doğu dünyası, batı şeytan dünyanın hali bu yüzden, diyor. Şeytan yola gelmez ama sen de bu cahillikten kurtul be kardeşim! Gözyaşların etkileyici ama altında mantık olmayınca hiç üzülmüyorum!

Niye onlar her şeyi biliyorlar da siz bilmiyorsunuz?  Onlarla beraber aynı dünyada yaşamıyor musunuz? Uzak bir yerden nesliniz dünyaya yeni mi geldi?

Batının “doğuda cehalet ve ilkellik var, özgürleştiriyoruz” masalları da doğunun “her şeyin altında Avrupa ve ABD var” cahil söylemleri de kulağımıza girmez, ikiniz birden yiyorsunuz dünyayı!

Bu arada Müslüman dünyasındaki acıklı sahnelere bakıp Müslümanların daha fazla haksızlığa uğradığını ve özellikle bu haksızlıkları hak etmediklerini söylemek zor. Sana bunu sadece batı yapmıyor, sakallarından kan damlayan ağababalarının yakasına yapışacaksın!

Dünya saf dolu… Doğu dünyasında cahillik, tutuculuk, yobazlık var dini maske etmişler “kehrolsun Amerike, kehrolsun Amerike!” Niye peşinden gidiyorsunuz bunların!

Ve batı dünyası… Savunduğu değerler doğru olabilir; ama adamların niyeti kötü, neye yaradı. Sokaktaki İsveçli ölüme zulme karşıymış, ölüme zulme neden olan siyasetleri destekliyorsa neye yaradı. Kelle kesen IŞİD’e lanet okuyacağına, al eğit!

O ona yapıyor o da ona yapıyor, ikisi de birlikte bize yapıyor. Kerim Korkut dışında bu gerçeği haykıran bir kişi yok. Aşağı mahalleye gidiyorsun “Müslümanları eziyorlar” yukarı mahalleye gidiyorsun “kelle kesen IŞİD” Uzaydan gelen birileri mi yapıyor bunu? İkiniz birbirinize yapıyorsunuz. Ben ne IŞİD’i bilirim ne Amerikalı şeytanı.

Arkadaşlar bu çok önemli bir durum tespiti… Batıdakiler batıdaki şiddet yanlılarıyla, doğudakiler de doğudaki şiddet yanlılarıyla ilişkiyi kesecek. Allah’ın kitabı için gerekirse dünyayı yıkarız demek şiddettir. Öte yandan sopayla adam ederim demek de şiddettir.

Burada batıyla ilgili bir şeyi dile getirmek durumundayım. Baktığımızda Müslüman ülkelerin batı dünyasının toprağında şununda bununda gözü yok gibi görünüyor. Ama aynı şeyi batı için söyleyemeyiz sanki. Batıyı anlamak zor, hem değerler dünyası hem de çete. Radikal İslam ile emperyalizmin farkı yok bana göre.

Beni üzen insanların duracakları yeri bilmemeleri. Ya batıyı haklı görüyor ya da doğuyu. Ulan ikisi de haksız! Kitabı açarsın okursun “bunun için gerekirse dünyayı yıkarım” ne demek. O kitap sana dünyayı yık diye mi gönderildi; kur diye gönderildi. Adam bilimi silahla götürüyor, Aynştayn’nın boynuna kaleşnikof takmış; niyetin başka demek ki…

Son söz; burada anlattığım gibi düşünmeyenler insanlığın düşmanı!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..