Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '16

 
Kategori
İnançlar
 

Batı dünyasında İslam ve Müslüman düşmanlığı

Batı dünyasında İslam ve Müslüman düşmanlığı
 

terör


İnsanların din yüzünden birbirlerine düşman olmaları ve savaşmaları yeni değil. En azından 2000 yıldır belki daha fazla zamandır bu yüzden savaşlar oluyor, insanlar ölüyor. Mesela Kudüs yüzünden az savaş mı oldu? Yahudilerle Romalılar arasında, Yahudilerle Müslümanlar arasında (Selahaddin – Eyyübi vb), Haçlılarla Müslümanlar arasında vb.

Müslümanlarla Hristiyanlar arasında az savaşlar mı oldu ? Emevilerin bütün Kuzet Afrikayı, İspanya’yı fethetmeleri, Osmanlıların yirmi milyon kilometre kare alanı fethetmeleri hep din adına yapılmadı mı? Osmanlı’nın Istanbul’u fethi islam adına yapılan bir cihad değil midir? Hristiyan aleminin asırlardır Türkleri sevmemelerinin sebeplerinden biri de Türklerin Istanbul’u fethi ve Avrupa’da yaptıkları fetihler değil midir. Bence öyledir. Hristiyan alemi Istanbul’un fethini, üç gün süren yağmanın acısını hala unutmamıştır. Birinci Dünya Savaşından sonra bazı İngiliz diplomatları, “Türkler geldikleri yere, Orta Asya’ya dönsünler” demediler mi, resmen ve alenen.

Sadece Hristiyanlarla Museviler veya Hristiyanlarla Müslümanlar arasında değil. Müslümanlarla, Müslümanlar arasında, Osmanlı ile Safeviler arasında, Sünnilerle Şiiler arasında savaşlar olmadı mı? Ayni ülkenin toprakları üstünde Sünnilerle Aleviler arasında yani Türklerle Türkler arasında kıyımlar olmadı. Maalesef din ve mezhep farklılıkları insanları bir birlerini öldürmeye, birbirlerinden nefret etme derecesine götürebiliyor. Evet dinler bunu emretmiyor, tam tersi belki bunu önlemeye çalışıyor ama gerçekte olaylar maalesef böyle gelişiyor.

Bu tip din ve mezhep ayrılıklarının sebep olduğu düşmanlıklar, savaşlar, nefret maalesef sadece cahillikten kaynaklanmıyor. Bu tip savaşlara girişen devletlerin yöneticileri, komutanları cahil miydi? Milyonlarca Yahudiyi katleden Hitler veya Stalin veya Musolini veya onların komutanları, subayları ve onları alkışlayan milyonların hepsi cahil miydi? Büyük bir bölümü en azından lise veya üniversite mezunu en azından harp okulu veya harp akademisi mezunu idi.

İnsanlar arasında dinin sebep olduğu nefret maalesef sadece değişik dine veya mezheplere bağlı olanlar arasında değil. Bir başka kategori de ateistler yani hiçbir dini inancı olmayanlarla herhangi bir dini inancı olanlar arasında ki nefret. Gözlemlerimde yanılmıyorsam dini inancı olanlar inançsızlardan hoşlanmadıkları gibi, ateistler de herhangi bir dini inancı olanlardan hoşlanmıyorlar, onları cahil, geri vb sıfatlarla küçük görüyorlar, küçümsüyorlar. Bu hoşlanmama keyfiyeti sadece yüksek tahsil yapmamış olanlar, cahiller arasında değil, tam tersi hoşlanmamanın, nefretin derecesi, dozajı tahsil seviyesi arttıkça daha da artıyor.

Şüphesiz gözlemlerimde de, kanaatlerimde de yanılıyor olabilirim, yanılmış olabilirim, ama benim görüşüm, bende oluşmuş olan kanaat maalesef böyle. Bu bakımdan batıda ki Islam ve Müslüman düşmanlığı beni şaşırtmıyor. Bu sadece benim, insanoğlunun ne kadar okursa okusun, küçükken edindiği değer yargılarının etkisinden kolay kolay kurtulamadığına dair inancımı pekiştiriyor. 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..