Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '16

 
Kategori
Deneme
 

Batı kafası doğu kafası, kan ve gözyaşı faturası

Batı kafası doğu kafası, kan ve gözyaşı faturası
 

Şu an içinde bulunduğumuz durumun nedeni “doğu kafası” Nedir doğu kafası? En başta kaderci, Oksford mezunu olsa bile cahil, inanç ve kimliğin kavga nedeni olamayacağını göremeyecek kadar kör… Bu üçüne herkeste bulunabilecek olumsuz kişilik özelliklerini de eklediğiniz zaman ortaya çıkan kimlik “doğu kafası”

Doğu kafası deyince doğulu anlaşılmasın, dünyanın her yerinde bu kafada insanlar var. Ben genetik olduğunu düşünüyorum, yani yaratılıştan. Coğrafi bir tanım değil ama daha çok doğuda yaşadıkları için “doğu kafası” dedik. Değilse doğuda yaşayıp batı kafalı, batıda yaşayıp doğu kafalı olan insanlar var. Bunlar batıda yaşayıp doğu zihniyetinden, doğuda yaşayıp batı zihniyetinden etkilenenler ve aldıkları eğitim kültürle bu hale gelmiş olanlar.

Yaratılıştan doğu kafalı olanlar ve sonradan doğu kafalı hale gelenler dünyadaki savaş ve kavgaların sorumlusudur. Burada bir parantez açmak istiyorum, batıda haksızlıklara neden olan zihniyet de araştırın doğu kafalıdır.

İyi insan kötü insan tartışması yapmıyoruz, her toplumun iyisi de vardır kötüsü de. Doğu kafalı da artı yukarıda saydığımız özellikler var; iyisinde de kötüsünde de. Batı kafalıda bunlar yok. O nedenle batı kafalı kötüyse sadece kötü (küfredersen sinirlenir, döversen karşı gelir gibi)Doğu kafalı ise artı bu özelliklerden dolayı çok kötü olabiliyor. Çok kötü bir batı kafalı olamaz, o doğu kafalıdır.

Doğu kafalılık bir zihniyet, batı kafalılık da. Günlerdir Fransa karışık. Bir Fransız bir Fransız’ı öldürdü mü?

Tekrar altını çiziyorum, doğuda yaşayanlar bizi kastediyor demesinler, bu işin doğusu batısı yok; ama söylediğimiz gibi doğu kafalıların çoğu dünyanın doğusunda ve güneyinde yaşıyor.

Yunanistan’da olan olaylar, Fransa’da olan olaylar bizim dediğimiz coğrafyalarda olsaydı (örneğin Türkiye) mutlaka ölümler olurdu. 

Tabi bu kafaların dereceleri de var… Doğu kafalı %100 kusurlu, batı kafalı %100 kusursuz değil. Zaten konumuz kusur değil.

Umutsuzum çünkü genetik gibi… Adına, mevkisine, kültürüne ve ortaya koyduğu eserlere bakarak batı kafalı sandığımız kişiler önemli oranda doğu kafalı. Van Gogh doğu kafalı olabilir mi? Olabilir. Yok demokratmış da yok ilericiymiş de, sakın böyle şeylere aldanmayın.

Dünyanın haline neden aramayın, neden bence bu…

Batı kafalılar cesaretsiz; çünkü yaşamak istiyorlar. Doğu kafalılarda ise (En başta kaderci, Oksford mezunu olsa bile cahil, inanç ve kimliğin kavga nedeni olamayacağını göremeyecek kadar kör) işte bu herkeste bulunmayan artı olumsuz özellikler onlara cesaret veriyor. Ama bu, Yusuf’u kuyuya atan cesaret. Bunlar için yaşamak ve yaşatmak önemli olmadığı, kendi hayatları da değerli olmadığı için başkalarının hayatları da değerli değil, durmadan ölür öldürürler. Ben doğu kafalıların vadesinde öldüğünü hiç sanmıyorum. Mezarlıklardaki erken ölüm tabelalarının çoğu onlara ya da kurbanlarına, sebep olduklarına ait. Batı kafalı biri hiçbir nedenle öldürmeyebilecekken doğu kafalı nedensiz bile öldürebilir.

Dünyanın kaderi bu; insanların bir kısmı doğu kafalı olarak yaratılmış. Dünyanın sorunları var şüphesiz. Bu sorunları doğu kafalı farklı batı kafalı farklı çözmeye çalışıyor. Gelişmişliğin, kültürün etkisi var mutlaka. Ama sanki genetik bir yapı da var. Salt kültür olsaydı Oksford mezunu IŞİD’e katılmazdı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..