Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '08

 
Kategori
Dünya
 

Batı öldü, yaşasın Doğu

Batı öldü, yaşasın Doğu
 

Bir süre önce Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan vazifede olduğu sırada “Elhamdülillah Kapitalizm Çöktü” cümlesini sarf ederek söz konusu sistemin nihayete erdiğini ima eden bir beyanatta bulunmuştu.

Birçok haber ve ekonomi kanalı da bu ifadelerin paralelinde ve yönünde malumatlara bültenlerinde yer verdiler.

Fakat bunun maalesef böyle olmadığı bir süre sonra belli oldu.

Açık bir ifadeyle belirtmek gerekir ki çöken kapitalizm değil hâkim olduğu Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmasıyla söz konusu ülke olmuştur.

Bunu hususiyetle bilmek gerekir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayan iktisadi krizin sırasıyla birbiri ardına Avrupa Devletleri’ne sıçraması da bunun bir neticesidir.

Yani aslında sözün özüne geldiğimizde dünyada ki sıcak paraya sahip olan spekülatörler Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Ülkeleri’nde ki mevcut bankalarda var olan paralarını buralardan çekmesiyle bu iki kıtanın ve ülkelerinin borsaları dolayısıyla iktisadi durumları birbiri ardına çökmüştür.

Peki, bu paralar nereye gitmiştir?

Bu sualin yanıtı, Amerikalı Rupert Murdoch adlı medya yöneticisinin şu ifadelerinde gizli.

“Dünya’yı ileride Çin ve Hindistan yönetecek.”

Hadise, bu kadar basit, açık ve net.

Ülkemizin de dış politika da son dönemde Kafkas İttifakı Projesi kapsamında Kafkas ve Asya Coğrafyasına yönelmesi bu gelişmenin bir neticesidir.

Aynı zamanda dün Rusya’nın arabuluculuğuyla Moskova’da bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları da liderleri olduğu ülkelerinin meselelerinin giderilmesi hususunda önemli bir adım attılar.

Söz konusu Kafkas İttifakı Projesi’nin Rusya, Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan gibi ülkelerin bir arada olmasını sağlayacağı için Moskova’da ki Azeri-Ermeni görüşmesi bu bakımdan büyük bir önem arz etmekte.

Hatırlar mısınız Avrupa Birliği’nin temelleri de İkinci Dünya Savaşı’ndan dolayı dargın olan Almanya ve Fransa’nın barışmasıyla atılmıştı.

Azerbaycan-Ermenistan Barışı da bu açıdan düşünüldüğünde Kafkas İttifakı Projesi’nin temelini atacak gibi görünüyor.

Anlaşılan güneş yine doğudan doğacak.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..