Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '16

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Batı Ülkelerine Vize almak

Batı Ülkelerine Vize almak
 

Amerika Vizesi


İnternetteki seyahat bloglarında en çok ziyaretçi çeken başlıklardan ikisi Amerika Vizesi ve Schengen vizesi alma ile ilgili konular. Seyahat etmek insana büyük bir kültürel kazanım sağlıyor ve ruhen de rahatlatıyor. Bu yüzden özellikle farklı kültürler ve insanlar tanımak için yurt dışı seyahatine çıkmak istiyoruz. Türklerin en çok ilgi gösterdiği seyahat destinasyonlarının başında da, Avrupa geliyor.

Avrupa Birliği ülkeleri içinde en çok İtalya, Fransa ve Almanya için vize almaya çalışıyoruz. Avrupa’yı keşfedenler ise Amerika’ya yöneliyorlar. Elbette ne Avrupa (Schengen) ne de Amerika vizesi almak çok kolay değil. Ancak elbette her işte olduğu gibi, vize alma işinin de bazı püf noktaları var.

Amerika Vizesi İpuçları

Amerikan Konsolosluğu esasında ABD’ye seyahat amaçlı turistik vize edinmek isteyenlerin işini kolaylaştırıyor denilebilir. Eğer başvuran aday gerekli görülen kriterleri karşılıyorsa ve konsolosluktaki sözlü mülakatı da sorunsuz ile geçerse, 10 yıllık çok girişli turistik seyahat vizesi sağlıyor ve konuyu kapatıyorlar. Elbette on yıl gibi oldukça uzun vadeli vize almak çok büyük bir avantaj ve size defalarca giriş çıkış yapma hakkı tanıyor. 10 yıllık vize ile en fazla 6 ay Amerika’da bulunabiliyorsunuz.

Schengen Vizesi Almak

Buna karşılık olarak, Avrupa Birliği ulusları vize konusunda daha çetin cevizler. Avrupa seyahati için Schengen vizesi almak isteyen Türkler, ilk seferde oldukça tedirgin oluyorlar. Zira teslimi istenen resmi evrak listesi çarşaf gibi uzun ve istenen özellikleri karşılamak çok da kolay sayılmaz.Bununla birlikte, istenen tüm şartlara sahip olsanız bile vize alacağınıza dair kesin bir şey yok.

Schengen Vizesi için başvuru yapılırken, ulaşım (Uçak, Tren, Otobüs v.b.) için bilet alınması, otel rezervasyonu yapılması ve tüm bunların konsolosluğa evrak olarak sunulması gerekiyor. Aslına bakarsanız bu işlemleri tam olarak yaptıysanız, düzenli maaş aldığınız ve uzun süredir çalıştığınız bir iş yeriniz de varsa, talebin reddedilmesi pek olası değil. Bu şartlarda zaten kolaylıkla vize alınıyor.

Vizeyi alıyorsunuz almasına ama bu süreçte yaşadığınız sıkıntı ve stresi bir siz biliyorsunuz. Reddedilme mevzusu tedirgin edici, çünkü bir kez red cevabı alınca, bu olumsuz girişim kayıtlara geçiyor ve diğer vize girişimlerinizde karşınıza çıkabiliyor.

Schengen Vizesi Almanın Püf Noktaları

Peki, kolay vize alınabilen Avrupa ülkesi yok mu? Elbette var. İtalya ve İspanya örneğin, bu iki ülke gereken evrakları teslim ettiğinizde hiç zorluk çıkarmadan yapıştırıyorlar vizeyi… Bunun yanında vize süresi konusunda da daha cömert davranıyorlar.

Almanya, Hollanda gibi Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde ise durum biraz farklı olabiliyor. Onlar daha zor vize verdikleri gibi, süre olarak da seyahati zar zor karşılayacak şekilde vize veriyorlar. Tabi bu konuda sizi illa zorlayacaklar diye bir durum yok. Her şey beklediğinizden daha kolay da olabilir.

Sık yurt dışına çıkan ve geçmişte birkaç kez Schengen vizesi almış olanlar için işler çok kolay. Schengen alacakları zaten garanti. Ancak onlar da uzun vadeli almanın peşindeler. Bir kez alayım 3 ay 6 ay uğraşmayayım diyorlar. Onlar da haklı, zira her seferinde bu kadar evrak işiyle uğraşmak büyük problem. Yazının başında dediğim gibi en güzeli Amerika Vizesi almak. Bir kez alan on yıl rahat ediyor.

yazan: Serhat Engül

 
Toplam blog
: 20
: 1034
Kayıt tarihi
: 31.10.16
 
 

Profesyonel tur rehberiyim. Seyahat etmek mesleğimin bir parçası olsa da, aynı zamanda benim için..