Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Dünya
 

Batı ve ABD El Kaide ile neden ittifak yaptı?

Batı ve ABD El Kaide ile neden ittifak yaptı?
 

Libya'da neler oluyor? 

Aslında Libya'da başlayan isyan hareketi, Mısır ve Tunus'taki muhalefet hareketinin devamı gibi algılandı. Ancak durum hiçte öyle değildi! 

Oysa Mısır ve Tunus’ta, uzun yıllardır devam eden bir muhalefet hareketi ve muhalefet geleneği vardı. 

Libya'da ise, olayların başlamasından bu yana, isyanın önderliğini kimin yaptığı veya isyancıların taleplerinin ne olduğu konusunda kesin bir belirsizlik var. 

Libya’da neden Kaddafi devrilmek isteniyor? 

Kaddafi Libya’da 41 yıldır iktidarda olduğu için mi? 

Muammer Kaddafi'nin ülkesini çok demokratik yöntemlerle yönetmediği de ortada. 

Akıllara şöyle bir soru gelmiyor da değil. Batı, demokratik yönetilmeyen her ülkeye askeri operasyon mu düzenliyor? 

Bunu verilen cevap Hayır ise Libya'nın üzerine yağdırılan bombaların anlamı ne? 

BM Güvenlik Konseyi Libya'ya müdahale kararını oylamadan önce, Kaddafi yönetimi "48 saat içinde Bingazi'yi geri alacağız" diye bir açıklama yapmıştı. 

BM Güvenlik Konseyi'nin müdahale kararı çıkınca, Kaddafi geri adım attı ve ateşkes ilan ederek Bingazi'ye müdahalenin durdurulduğunu açıkladı. 

Ancak belli kaynaklar tarafından, Kaddafi birliklerinin Bingazi'yi havadan vurduğu ve isyancıların Kaddafi birliklerine ait bir uçağı düşürdüğü haberi tüm dünyaya servis edildi. 

Haberi kim mi servis etti? Tabi ki El Cezire… 

Bu haber üzerine, tüm dünyada askeri operasyon için düğmeye basıldı. Olayın gerçek yüzü aynı günün akşamı ortaya çıktı ve düşen uçağın aslında isyancılara ait olduğu anlaşıldı! 

Aslında bunun fazla bir önemi yoktu! Zaten Fransa ve İngiltere düğmeye çoktan basmış ve Sarkozy Fransız uçaklarına Libya üzerinde keşif uçuş emri vermişti. 

Sarkozy’in sabırsızlıkla beklediği operasyon akşam saatlerinde başladı. 

Peki, Libya'nın üzerine bomba yağdıran Batı, neden bunu yapıyor? 

Görünen neden, Bingazi'deki isyancıların can güvenliğini sağlamak! 

Bingazi'deki isyancılar kim? 

Çoğunluğu El Kaide militanları ve bölgenin en büyük aşireti! 

Aynı Batı, El Kaide belasından kurtarma bahanesi ile Afganistan’ı ve Pakistan’ın Afganistan sınırındaki belli bölgelerini işgal etmemiş miydi? 

Usame Bin Ladin'in Afganistan'da saklandığı gerekçesi ile bu ülkede yıllardır işgalini sürdürmüyor mu? Bu işi Nato şemsiyesi altında yaparak, emperyalist emellerine bizi de ortak etmiyor mu? 

Peki, "El Kaide'yi çökermek için" ülkeler işgal eden ABD ve Batı, şimdi El Kaide militanlarını kurtarmak için neden bir ülkeye savaş başlattı? 

Evet, Libya şimdi ateş altında! Fransız, İngiliz ve Kanada uçakları bombardımana çoktan başladı! ABD savaş gemileri denizden destek veriyor. Her ne kadar Fransa Devlet Başkanı Sarkozy öne çıksa da, operasyonun ardında ABD’nin olduğu bilinen bir gerçek. 

Şimdi sormak gerek; Afganistan ve Pakistan'ın belli bölgelerinde El Kaide ile savaşan ABD ve Batı, Libya'da El Kaide'nin müttefiki olarak Kaddafi'ye karşı savaşan bir konuma düşmedi mi? 

Emperyalist emelleri gerçekleştirmek için kimin, ne zaman, kiminle ittifak kuracağı hiç belli olmuyor. Bu da akıllara 11 Eylül saldırılarını kimin yaptığı konusunda şüpheli sorular getiriyor! 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..