Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Batıda Ülkeler Arasındaki İlişkiler Sorunlara Rağmen Devam Eder, Doğudaysa Kavga Eder ya da Gider

Batıda Ülkeler Arasındaki İlişkiler Sorunlara Rağmen Devam Eder, Doğudaysa Kavga Eder ya da Gider
 

Bunlar hemen ilişkileri kesiyorlar


Batı neden gelişti, doğu neden geri kaldı sorusunun cevaplarından biri… Biri akılcı diğeri duygusal davranır. Duygusallık benim savunduğum bir şey fakat işlerde duygusallık olmaz, yaşarken duygusallık olur.

Batıda ülkeler arasındaki ilişkiler sorunlara rağmen devam eder çünkü bu ilişkiler o ülkeye kazanç sağlar. Bu yüzden batılı ülkeler zengindir, gelişmiştir. Ülkeler arasında (insanlar arasında da) sorunlar her zaman olur, kavga etmek ya da bırakıp gitmek hiç akılcı değil.

Doğu diyoruz (Çünkü bu anlattığımız şey batı kültüründe)ama gelişmemiş ülkeler desek daha doğru olacak… En küçük bir şeyde hemen sınırları kapatır, diplomatik ilişkileri keser hatta savaş ilan ederler. Elbette yine kendileri kaybederler. Sorunu sorunun içinde çözeceksin.

Rusya ile ilişkileri kes, Almanya, ABD, İsrail, Yunanistan’la ilişkileri kes; kes o zaman bakalım noluyor. Muhalefet bunları dillendiriyordu ikide bir. Siyaset olsun diyeyse başka da gerçek görüşleri buysa çok geri kalmışlar. Bu devirde böyle bir anlayış yok. Bayrağımızı yakan Ermenilerle bile diplomatik ilişkileri kesmedik. AKP’nin doğru politikalarından biri de bu.

Eğer doğu kafasına (ya da geri kalmış ülkelerin anlayışına) göre hareket etseydik yukarıdaki ülkelerle (artı Myanmar, Ermenistan, hatta Mısır, Suriye, Irak vs.) ilişkilerimizi kesmemiz gerekirdi. Peki ne elde ederdik? Hiç!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..