Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Batılı ve Arap turist arasındaki farklar

Batılı ve Arap turist arasındaki farklar
 

Bilindiği gibi ülkemiz son dönemlerde Arap sermayesi ve Arap turistleri çekmek için büyük çaba sarf ediyor!

Bu kadar çabaya değiyor mu? Belki!

Batılı turist ile Arap turistlerin arasındaki farkı inceleyen bir araştırma verisine göre;

Bu araştırmayı Suudi Arabistan'ın en çok okunan gazetelerinden Ukaz, yapmış.

Araştırmada ilk bakışta göze çarpan 6 fark şöyleymiş.

Araştırmaya göre birinci fark; Batılı turistin seyahatini gün, gün programlaması, Arap turistin programı ihtiyaca göre belirlemesiymiş.

İkinci fark; Batılı turist müzeleri, tarihi ve turistik yerleri gezmek için gayret gösterirken, Arap turist alış veriş merkezlerini, kafeleri ve diğer Arap turistlerin ağırlıklı olarak takıldıkları yerleri geziyormuş.

Üçüncü fark; günlük aktivitelerden dolayı Batılı turistin ayaklarına kara sular inerken, Arap turist alış veriş merkezlerini gezmekten bitkin düşüyormuş. Ayrıca fiyata her şey dâhilse çok yemekten dolayı midesine kramplar giriyormuş! Tabi diğer Arap turistlerin yaptığı alışverişleri izlemekten bitap düşmeleri de çabasıymış!

Dördüncü fark; Batılı bir turist için tatil, diğer insanların yaşam tarzlarını, geleneklerini ve yemek kültürlerini öğrenmek için bulunmaz bir fırsatken, Arap turist için tatilin anlamı diğer Arap turistlerle vakit geçirmekmiş. Tabi ülkesinde yaşamak zorunda olduğu gelenekleri ve değerleri tatilde bir kenara bırakıyorlarmış. Arap turist bulunduğu ülkede de, Arap yiyeceklerini arıyormuş.

Beşinci fark; Batılı turist sınırlı bir bütçe ile hareket ederken ve harcamalarını kontrol altında tutarken, Arap turist cebindeki tüm paraları harcamak zorundaymış. Nedense? Arap turist ülkesine döndüğü zaman ya beş parasız ya da çok ciddi borçlu oluyormuş.

Altıncı fark; Batılı turist dönüş yolunda arkasında bir valiz sürüklerken, Arap turist en az 10 çantayla ülkesine dönüyormuş. Şimdi neden borçlu ve beş parasız ülkesine döndüğü anlaşılıyor.

Şimdi bu farklara bakarak, sizce ülkemize hangi turist türü gelsin?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..