Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Batının giyotinini doğunun sopasına tercih ederim; acı çekmeyiz bari öteki öldürmeyi bile bilmiyor

Batının giyotinini doğunun sopasına tercih ederim; acı çekmeyiz bari öteki öldürmeyi bile bilmiyor
 

Kılıçla kafasını koparmak, boğazını kesmek, kafasına sopayla vurarak öldürmek doğuya has. Batı öldürmez mi? O da öldürür. Öldürmenin bile bir usulü bir insani yanı var. Tamam diyelim hak etti ama işkence etme, acı çekmesin. Batı öldürmeyi düşünür, doğu acı çektirmeyi. Kaldı ki devlet olarak batı birkaç istisna hariç idama da karşı.

“Ya biz zaten Asyalıyız, oradan geldik, onlardanız” Medeniyet içerisinde yeniden yaratıldık. Ben bir kimseyi kafasına sopa ile vurarak öldüremem, en kötüsünden çekerim tetiği tamam. O halde onlardan değilim.

Batı mükemmel değil. Hatta belki dünyadaki savaşlarda da payı var. Ama durduğu yer doğru. Batının bizi ilgilendiren yanı bu. Hafızın kabrinde açan gül kanlıysa sevelim sevilelim gazelleri anlamsız kalıyor. Hâşâ doğunun Allah’ına bile güvenmiyorum! Doğuya kaydığımız zaman tümden eşkıya oluruz.

Batıdan kopup doğuya kayıyoruz… Siz göremiyorsunuz ben görüyorum. İçimizdeki sopa meraklılarının çabaları sonucunda bu duruma geldik; kendileri de farkında değiller, süreç derinden işliyor.

Rus’u Çin’i severim, elbette insani yönleri vardır. Ama ben onların bir medeniyet köprüsünden geçtiğini sanmıyorum. Turist olarak batıya gittiğimde geri döneceğimi düşünür doğuya gittiğimde emin olamam. En açık örnek Suriyeli mülteciler, kendileri gibi İslam ülkeleri dururken hem de ölmek pahasına neden batıya gidiyorlar?

Politikalarıyla Türkiye’nin batıdan kopup doğuya kaymasına neden olanlar büyük vebal altındalar. Medeniyetten cehalete gidildiğini duymadım, karanlığa değil güneşe doğru yürünür. Böyle bir şeyin istenebileceğini aklım almıyor.

Halkımız uyanmalı… Müslümanlar batıya kaçıyor, senin ülken doğuya kayıyor. Doğu zulüm, doğu ilkellik. Doğuya gittiğin zaman bin yıl öncesine gidersin. İran gibi bir ülke olursun en fazla. Demokrasi için meydanlara doluyorsun, doğuda hangi ülkede demokrasi var. Bütün bu yazdıklarımın saçma olduğunu Türkiye’nin doğuya kaymadığını düşünüyorsunuz belki, göreceğiz!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..