Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '08

 
Kategori
Mizah
 

Batman, yarın Van Damme' ı da kap gel!

Batman, yarın Van Damme' ı da kap gel!
 

Uzun zamandır yazmak istiyordum, Batman Belediyesi "BATMAN" filmi için yapımcıya telif hakkı yüzünden dava açacakmış. Gayet kapsamlı bir hukuki araştırma bile yapılmış ve ilgili davanın Amerika'da açılması gerektiğini öğrenmişler. Dosyayı hazırlamışlar, gayet iddialılar ve şaka yapmıyorlar. Bu ilginç dava Batman Belediyesi tarafından kazanılır mı bilmem ama Türk'ün işi gücü kurnazlık başka birşey değil.

Peki biz uyanık Türkler olarak başka nerelerden telif hakkı kazanabiliriz? Uyanın ey Türk Halkı!!! Aşağıdakilerden birkaçını kıstırabilirsek, parayı kırarız bu krizde!!!

* Van Belediyesine sesleniyorum. Van Damme gibi bir hazine var önünüzde, dünyanın filmini çekmiş bu arkadaş, iyi para gelir bak!!! Van Damme arkadaşı sıkıştıralım, kapalım paraları mis gibi telif hakkı!

* Denizli Belediyesine sesleniyorum, bir Beşiktaşlı olmama rağmen Mustafa Denizli'ye sarabilirsiniz. Belki telif hakkında bir iki kuruş kırparsınız.

* Atasözlerinden nasıl yakalarız bilmem, hangi kurum yetkilidir, ama Heidi Klum'u kıstırmamız lazım. "Allah yürü ya kulum" demiş diye biliriz hepimiz, o zaman yürüyün ey Türkler, vakit telif hakkı vaktidir!!!

*Nevşehirliler size sesleniyorum... Nev var piyasada bırakmayın arkadaşlar, telif hakkıdır aman diyim!

*Bartınlı kardeşlerim, bakın millet "Bart Simpson" diye çizgi film yapmış, götürüyor parayı, buna birisinin dur demesi lazım, telif hakkı ciddidir.

* Bingöllüler, Sevgili Yavuz Bingöl sakın isim telifinizi çalmış olmasın, haydi mahkemelere!!! Zaten az dosya var hakimlerimiz oturuyorlar bütün gün canları sıkılmasın.

* Biraz zor ama Kırşehirli kardeşlerimiz de Osman Tan Erkır Beye takılabilirler, "kır"dan yakalayabilirlerse ne ala!!!

Bu ve bunun gibi niceleri, aklınıza geldikçe paylaşın arkadaşlar... Paylaşın ki bizim Türk kurnazlığının sınırlarını ölçelim...

Her zaman gülücükler yüzünüzde olsun!!!

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 20
: 1301
Kayıt tarihi
: 10.07.06
 
 

Ben Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitim görmekteyim. ..