Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '16

 
Kategori
Sinema
 

Batman ve Superman: Adaletin Şafağı

Batman ve Superman: Adaletin Şafağı
 

Marvel kendi süper kahramanlarını bir araya getirerek Avengers 1'i çektikten sonra inanılmaz bir gişe hasılatı elde etti. Demir Adam, Thor, Kaptan Amerika ve Hulk gibi 4 ayrı filmini tek bir filmde birleştirdi. Marvel daha sonra Avengers 2'yi çekti ve onda da başarılı oldu.
 
Bu başarıları gören Warner Bros kendi bünyesinde bulunan DC kahramanlarından Batman ve Superman''i bir araya getirerek bu filmi çekti. Böylece Avengers gibi fakat DC'ye ait olan Justice League (Adelet Birliği) filiminin sinyellerini Warner Bros bize gösterdi.
 
Filmin açılışında Bruce Wayne'nin klasik olan anne ve babasının ölüm sahnesi izleyiciye gösteriliyor. Bu sahneler artık her Batman filminde gösterildiği için bilinç altına kazındı. Batman ilk kez bu filmde (Ben Affleck) bu  romanlarda olduğu gibi orta yaşında. Zamanla çok fazla yorulmuş umutsuz bir Batman var karşımızda. Eski serilerde Batman'in bitmeyen enerjisi ve gücü vardı. Bu seride yorgun olan bir Batman'i görünce insanlar Batman'i çok güçsüz algıladı ve beklenen bir Batman karşımıza çıkmadı. Kısacası emekli olmuş bir Batman gerçiği var.
 
Superman "Man of Steel" filminde Metropolis'te yaptığı savaşta binlerce insan ölmüştü. Bu filmde Bruce Wayne’in gözünden, Superman'in metropolise verdiği zararı görüyoruz. Bruce Wayne’nin binasının çökmesi ve çalışanlarının ölmesi ile Batman, Superman'e karşı çok fazla bileniyor. Batman ve Superman'in iç çatışmalarını fark eden psikopat milyarder Lex Luthor (Jesse Eisenberg) bu iki superkahramını bir birine ile karşı karşıya getirerek ölümüne savaştırmaya çalışıyor.
 
Ayrıca Warner Bros DC kahramanlarının bir arada olduğu Justice League'ı pekiştirmek için bu filmde Wonder Woman (Gal Gadot) ve Aquaman (Jason Momoa)  karekterlini gösteriyor.
 
Filmin süresi çok uzun olduğu için  süper kahraman savaşlarından ziyade konuşma var. Bu tarz filmlerde seyirci yüksek dozda özel dövüş ve savaş sahneleri bekliyor. Batman ve Superman'in dövüş sahneleri var yok değil ama konuşma olayı diyaloglar daha fazla basıyor. Eskiden X-men 1 ve 2'yi çeken yönetmen Bryan Singer'da diyalogları uzun tutmuştu. Sonradan oda diğer yönetmenler gibi kahramanların güçlerini sürekli ön planada gösteren tema ile film çekenler arasına katıldı. 
 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..