Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Batmasın bu Dünya

Batmasın bu Dünya
 

Orhan Gencebay, Batsın Bu Dünya klibinin girişinde şöyle der: '' Daha güzel, daha mutlu, daha adil, sevgi dolu bir dünya için, barış için, insanlık için batsın bu dünya ''. Dünya batmadan da bazı şeyleri düzeltebiliriz. Bazı davranışlar var ki bunlar yapılırsa daha güzel bir ortamda yaşamaya başlarız. Bunları yapabilmek için okul okumaya, kişisel gelişim kitapları devirmeye, herhangi bir ideolojiye sahip olmaya, zengin ya da fakir olmaya, herhangi bir takım taraftarı olmaya, laik ya da muhafazakar olmaya gerek yok. Toplum içinde yaşamanın temel kuralları bunlar.
 
Yerlere çöp atma: Belediyenin işi ne, temizlesin deme. Arabadan dışarı atacağın çöpü çöp kutusuna at. Aracında beklerse aracın kirlenmez ama dışarı atınca dışarısı kirlenir. Aracının arkasında Osmanlı tuğrası olan da, Atatürk' ün imzalı stickeri olan da aynı şeyi yapıyor. 
Yerlere tükürme: Evinde yere tükürüyor musun da sokakta yere tükürme hakkı buluyorsun. Sokaklar ortak kullanım alanları istediğin gibi davranamazsın.
Kadınlara saygılı davran ve şiddet uygulama: Erkekliğin ispatı ya da üstünlüğü kadınlara şiddet uygulamaktan geçmiyor. Fiziksel olarak senden daha zayıf birine güç kullanmak acizliktir. 
Çocuklara şiddet uygulama: Çocukları korumalıyız. Servise binmediği için 6 yaşındaki çocuğunu arabanın arkasına bağlayıp sürükleyen anne bilgisayar mühendisi. Mahalle aralarında çocuklarını döven anneler ilkokul mezunu. Okumakla ilgisi yok. 
Hayvanlara iyi davran: Memleketin her tarafından hayvanlara yapılan eziyetlerle ilgili haberler geliyor. Hayvanlar bu dünyanın güzellikleridir. Onları rahat bırak.
Öksürürken ağzını kapat: Öksürürken ya da hapşururken ağzını kapat ki mikroplar etrafa yayılmasın. Başka insanların da hasta olmasına sebep olma.
Trafik canavarı olma: Yayalara yol ver. Aracını kurallara uygun şekilde kullan. İnsanların hayatını tehlikeye atma.
Araç sürerken telefonla konuşma: Pek çok trafik kazasının sebebi cep telefonu. Çünkü cep telefonuyla konuşurken dikkat dağılıyor. Alkollü araç kullanmaktan daha tehlikeli olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış. Cep telefonu yüzünden yaptığın kazada insanların ölmesine ya da sakat kalmasına neden olabilirsin. Sorumlu davran.
Objektif ol: Doğruya doğru, yanlışa yanlış de. İdeolojik saplantıdan kurtul. Benden taraftan olan ne yaparsa doğru yapar, karşı taraftan olan ne yaparsa yanlış yapar deme.
Liste uzar gider ama bu kadarı da oldukça fark yaratır.
 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..