Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
742
 

Baton Pasta

Baton Pasta
 

Baton Pasta


Baton Pasta Malzemeleri
6 yumurta
6 fincan şeker
6 fincan un
1 çay bardağı sıvıyağ
Bitter çikolata küçük boy
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Vanilya
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı un
1 paket kakao
1 paket kare bitter çikolata
1 paket kakaolu kremşanti
Keki ıslamak İçin
1 su bardağı şekerli süt
Hazırlanışı
Cam kasede yumurta, şeker 5 dk mikserle çırpılır ve kakao, kabartma tozu, vanilya, rendelenmiş çikolata, sıvıyağ katılarak çırpma işlemi devam eder. Son olarak un eklenerek çırpılır, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kek harcı dökülür 160 derecede pişirilir. Soğuttuğumuz keki şekerli sütle ıslatalım.
Kremasını yapmak için tencereye süt, şeker, un, kakao karışımını alıp karıştırarak pişirelim. Rendelenmiş çikolatayı ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alarak kremayı soğutalım. Soğuyan kremaya toz kremşanti ilave ederek mikserle çırpalım.
Dikdörtgen kekimizi önce ortadan ikiye uzunlamasına bölelim, alta gelecek olan parçaya krema sürelim ve öbür yarısını üzerine alalım kalan kremayı üstüne dökelim. Buzdolabında bir gün beklettiğimiz pastamız servise hazırdır. İsteğe göre farklı kesimlede servise sunulabilir.
Afiyet Olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 5
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1990
Kayıt tarihi
: 11.03.11
 
 

Merhabalar, 80 İstanbul doğumlu ev hanımıyım. Mutfakta zaman geçirmekten ve yaptığım yemekleri yedir..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster