Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Batuhan olayı ve Yusuf Şimşek

Batuhan olayı ve Yusuf Şimşek
 

Son günlerde hem futbolla, hem futbolun dışındaki haberlerde adı fazla geçiyor. Genç irisi. Vucudu yaşına göre fazla gelişmiş. Batuhan Karadeniz, futbola beraber başladığı arkadaşları daha kendini PAF takımında kanıtlama şansı bulamamışken, o hem Beşiktaş forması giydi, hem de A Milli takımda.


17 yaşında olduğu söyleniyor. Yani yaşı kemale ermeden ulaşılan şöhretin, eğer iyi yönlendirimezse, raydan çıkıp, ilk engele toslayacağı ve bedelini de kaybedilen yıllar olarak ödeyeceği keskin bir virajda.


Nobre ve Bobo’nun oynadığı Beşiktaş’ta devamlı oynaması mümkün olmadığından, ligin 2. yarısında, tecrübe kazanması ve devamlı oynayabilmesi için, akıllı ve yerinde bir kararla Eskişehirspor’a kiralanmış.


Bir de gol attığı Fenerbahçe maçından sonra, ‘’hocayı fazla heyecanlı gördüm’’ diye anlamsız bir beyantını okudum önce. Hoca dediği, kendi gibi Beşiktaş alt yapısından yetişmiş, futbolu bırakana kadar burada başarıyla oynamış, futbolu bırakana kadar taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve takdirini kazanmış Rıza Çalımbay.


Sonra kadro dışı kaldığı yazıldı dün. Fenerbahçe maçı öncesi oteli izinsiz terkedip, alem yapmaya gitmiş!. TV de gördük. Alem malem değil, haber de abartılı. Sanırsın baskında yakalandı. Eğlence olan bir yerde ayakta telefonla konuşuyor. Bunlar ayrıntı elbette. Kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ama öyle gözüküyor ki bu çocuğun, bu erken şöhreti hazmetmesi epey zaman alacak. Ya futbolcu olacak ya hiçbir şey. İkisinin ortası mümkün değil.


Bir futbolcunun, çok önemli bir maç öncesinin gecesinde, eğlence için oteli terketmesinin profesyonellikle ilgisi bulunmadığını önemsemiyor, kiralık oynadığı takımı küçümsüyor, onların ligde kalma çabalarına aldırmıyor, arkadaşlarına saygı göstermiyor, ceza alırım diye de korkmuyor. Hiç birşeyi umursamıyor. Beşiktaş’ta olsa aynı şeyi yapar mı diye soracak oluyorsunuz, PAF takımında da böyle vukuatları varmış.


Rıza Hoca tepkili, Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan daha da tepkili. Ceza verilmesini istiyorlar ve Batuhan Karadeniz, futbolunu geliştirsin, oynama şansı bulsun diye Eskişehir’de şimdi süresiz kadro dışı…


Bu şekildeki bir ceza ile Eskişehirspor’un önce kendini cezalandırdığı kesin ama bu hareketin cezasız kalamayacağını da diğer futbolcuların da bilmesi gerekiyor. Ders için gerekli. Batuhan kendini ve kulübünü ne kadar zor durumda bıraktığının farkında değil. Başında kavak yelleri esiyor. Hep böyle gidecek zannediyor.


Batuhan 17 yaşında. Yusuf Şimşek 34. Biri diğerinin babası, diğeri onun oğlu yaşında. Biri 17 yaşında Beşiktaş’tan geçici de olsa ayrılırken, diğeri 34 yaşında takımı kurtarıyor. İkisinin de ilk gidişat aynı. Farkı yaşları. Yusuf, Fenerbahçe’den ayrılırken ‘’beni gece hayatı bitirdi’’ deyip, büyük kulüplerde oynamanın kıymetini bilin demişti, kendinden sonrakilere. Sonra yeniden kendi ispatlama mücadelesine girdiğinde başarılı olup Beşiktaş’a geldiğinde, belki eskisinden de iyiydi ama ne bilançodaki kayıp yılların hesabını verebilir, ne de her zaman karşısına kendine inanan bir Mustafa Denizli çıkabilirdi.


Batuhan’ın gözünün önünde ders alacağı kocaman bir Yusuf Şimşek ve onun roman gibi futbol hayatı var. Verin yanına Yusuf’un, bir daha anlatsın. Anlamıyorsa bir daha.

Öyle anlaşılıyor ki, Batuhan henüz sorumluluk duygusundan uzak. Bu şekilde Anadolu’da oynaması daha zor. Bu hareketinin sonucunu bile bile bunu yaptığına göre, ortada kendinin çözemediği bir sorunu var demektir. Beşiktaş kulübü, eğer onun geleceğin önemli bir futbolcusu olacağına inanıp, kaybetmek istemiyorsa, önümüzdeki sezon kadrosunda tutmak onu futbolun dışında da eğitmek, sorunlarını çözmek zorundadır.


Yusuf’ yetenekleri olan bir futbolcuydu. Kendini kurtardı. Batuhan daha yeteneklerini bile ispatlamış değil. Gitti mi dönmek kolay olmuyor. Yaşamadan kimse anlamıyor.


Anladığın zaman da bir bakmışsın yapayalnızsın. Geleceğin bitiyor.

Son pişmanlık fayda vermiyor.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..