Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '07

 
Kategori
Kitap
 

BAUDELINO / Umberto Eco

BAUDELINO / Umberto Eco
 

Alıntıdır


"Turnalar yazı yazmayı bilmeden uçarken mektup yazarlar."

Yine okuduklarımdan bir seçki. Genellikle birkaç yıl önce okuduğum ve gündemde olmayan kitapları anlatıyorum. Yeniler nasıl olsa bir şekilde okunuyor ve tanınıyor. Elimde okuduğum Yaşar Kemal'in " Karıncanın Su İçtiği" var. Biraz yavaş gidiyor, gündem yoğun olduğu için. Sırada ise küçük kızımın anneler günü hediyesi olan "Ferrarisini Satan Bilge" (Robin Sharma) var.

Bir çoğunuz okumuşsunuzdur mutlaka.

Okuduğum tarih: 03-17 Haziran2004
BAUDELİNO-Umberto Eco
Doğan Kitap-Çeviren:Şemsa Gezgin
1.Baskı 2003


Ajandama düştüğüm not:

Güzel ve ilgi çekiçi bölümlerin olduğu bir kitap. Hayal ürünü ve fantastik olaylar ile tarih birbiri içine girmiş.Farklı coğrafyalardan bahsediliyor. Olaylar erken Ortaçağ (12.yy) döneminde İtalya-Yunanistan ve İstanbul'da geçiyor. İlginç bölümler ve o devir İstanbul'undan estantaneler bulabilirsiniz.

Kitaptan Alıntılar:

-"Bir kapı eğer çevresinde bir bina yoksa kapı olmaz, yalnızca bir delik olur, hatta delik bile olamaz, çünkü bir boşluk çevresinde bir doluluk olmazsa, bir boşluk değildir."(s.123)

-"Turnalar yazı yazmayı bilmeden uçarken mektup yazarlar."(s.225)

-"En büyük iyilik, iyilik ya da kötülük yapma özgürlüğüdür ve evlatlarına bu iyiliği vermek için Tanrı aralarından bazılarının bunu kötüye kullanmalarını kabullenmek zorundadır."(s.440)

-"Eğer kusursuzsan yayılmadan edemezsin, yayılınca da bozulursun."(s.443)

-"Karşıtlar Tanrı'da birleşir ve aralarında uyum bulur.Kötülük Tanrı'dan gelse de kötülükte de güzel bir şeyler vardır."(s.444)

Baudolino
Umberto Eco

Çeviren: Şemsa Gezgin

Yayınevi Notu:

Kısa sürede imparatora danışman olan Baudolino, onunla Üçüncü Haçlı Seferi’ne katılır. Latinlerin 1204 yılında İstanbul’u yakıp yıktığı, her yeri talan ettiği döneme ve İmparator Friedrich’in kuşku uyandıran ölümüne de tanıklık eden Baudolino, Bizanslı tarihçi Niketas’la sohbetleri sırasında her şeyi yeniden kurgular.

"Baudolino"da tarih, yalnızca bir fon. Eco, bu romanında bize, bir cinayet gölgesinde şekillenen tarihin dışında, hayata dair her şeyi anlatıyor: mezhep kavgaları, şiddeti, savaşları, yok olma ve yeniden yaratılmayı, yalanları, kumpasları, inancı, aşkı ve tabiî tutkuyu.

Resim alıntıdır:
www.nationalgeographic.com.tr/.../konu3_b.jpg

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..