Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '20

 
Kategori
Sinema
 

Bay Mükemmel: Aamir Khan

   Hint sinemasının başarılı oyuncusu, yapımcısı, yönetmeni; kısacası en etkileyici isimlerinden biri olan Mohammed Aamir Hussain Khan aldığı ödüller ya da alacağı ödüllerle başarısını ve etkisini asla anlatamayacağımız bir isimdir. Tüm anlatılanlar ya da hakkında yapılan güzel yorumlar onun işini nasıl aşkla ve içten yaptığını anlatmamıza yetmez. Kendisi de ödüllerin anlamlarının asla kişilerin yeteneklerini ve çalışmalarının sonuçlarını yansıtamayacağına inanmış ve izlemek isteyen insanların filmlerini karşılık beklemeden izleyeceğini ifade etmiştir. Ödül törenlerine de katılmayarak, amacının açıkça farkındalık yaratmak olduğunu tüm takipçilerine ve dünyaya göstermiştir.

   Filmlerinin kamera arkasını izleyen herkes, onun işini ne kadar tutkuyla ve aşkla yaptığını görür ki bunun için filmlerini de izlemeleri yeterlidir. Oyunculuğu kadar yardımsever kimliği ile de tanınan Khan, filmlerinde de gördüğümüz gibi Hint toplumunun sosyal problemlerini ele alıp, çözüm sunan mesajlar vermektedir. Karakterini en ince ayrıntılarına kadar inceleyip, araştırıp, senaryoyu içselleştirir Khan ve rolü için her şeyi yapar.

   Hindistan’da Satyamev Jayate (Doğru Her Zaman Kazanır) adlı bir program yapmış ve programın her bölümünde farklı bir konu ele almıştır. Bu program sayesinde çocuk tacizi yasasının çıkmasına ön ayak olmuştur. Time dergisinin en etkili 100 ismi arasında yerini alan Khan ayrıca 2 kez UNICEF Barış Elçisi seçilmiştir. 

   Babası da yapımcı olan Khan, çocukluğunun babasının yaptığı filmlerin başarısızlığı yüzünden çok zor geçtiğini ve okula gidememe riski ile karşı karşıya kalmaktan çok korktuğunu dile getirmiştir. Ailesi, kendi olumsuz tecrübeleri sebebi ile Aamir Khan’ın bu sektöre girmesini hiç istememiş ve meslek seçimini değiştirmesini istemişlerdir. Fakat Khan, ailesinden gizli film çalışmalarına devam etmiştir.

  İlk rolleri de mesaj verir nitelikte olup; okullardaki akran zorbalığı ve şiddet gibi konularla alakalıdır. İlk filmleri gişe başarısında beklediği gibi bir sonuca ulaşamasa da, eleştirmenlerin dikkatini çekmiş ve beğenisini kazanmıştır.

  Aamir Khan, her izlememde beni kendine hayran bırakmış ve etkisi altına almıştır. Filmlerinin süresi çok uzun olmasına rağmen zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadım ve defalarca izledim. Yeni filmi Lal Singh Chaddha, 1994 yapımı komedi filmi Forrest Gump’ın uyarlaması olup, 2020 yılının sonunda vizyona girmesi beklenmektedir.

   Korona virüsü sebebi ile evde kalmak zorunda olduğumuz şu günlerde filmlerini izlemek için zaman ayırmanızı öneririm. Pişman olmayacaksınız.

İyi seyirler…

Önerdiğim filmleri:

Dangal

3 Idiots (3 Aptal)

PK (Peekay)

Taare Zameen Par (Her Çocuk Özeldir ya da Yerdeki Yıldızlar)

Lagaan: Once Upon a Time in India (Bir Zamanlar Hindistan’da)

 

 
Toplam blog
: 57
: 280
Kayıt tarihi
: 18.07.15
 
 

1992 yılı İstanbul doğumlu. İlkokulu İstanbul'da okudu, ortaokulu ve liseyi Edirne'de bitirdi. Kara..