Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Bayan ve çocukların maçlara alınma amacı neydi?

Bayan ve çocukların maçlara alınma amacı neydi?
 

Amaç hasıl oldu mu?


Bu haftaki Ankaragücü-Galatasaray maçını 19 Mayıs stadında Ankaragücü taraftarları arasında canlı olarak izledim.

Daha önce de yazdığım gibi, “erkek (!) Ankaragücü taraftarları” maç başlamadan önce sürekli emniyet güçlerine seslenerek, maratona alınan “Galatasaraylı bayan ve çocukların” tribünden çıkartılması için “onlar çıkmazsa katliam çıkar” diye tezahürat yaptılar. Demek ki Ankaragücü taraftarları “kadın ve çocukları” katledebilecek kadar erkekmiş!!

TFF’nin maçlara ücretsiz bayan seyirci alınması uygulaması daha yeni başladığı için aksaklıkların olması normal. Bu konuda her kesimin öncelikle iyi niyetli olması lazım. Ancak bu konuda Ankaragücü taraftarları sadece sınıfta kalmadı, aynı zamanda büyük bir ayıba imza attılar. Sadece Ankaragücü taraftarlarını suçlu gibi göstermek de doğru değil tabii. Diğer statlarda da benzer durumların yaşandığını/yaşanacağını tahmin ediyorum.

Ankaragücü taraftarlarının bulunduğu maraton tribünün kale arkasına yakın bir bölümü bayan ve çocuklara ayrılmıştı. Burada bulunan bayan ve çocuk taraftarlar da kendi içinde Galatasaray ve Ankaragücü’nü destekleyenler olarak ikiye ayrılmışlardı. Bunların aralarında en ufak bir problem olmamasına rağmen, maraton tribünde bulunan Ankaragücü taraftarlarının emniyet güçlerine seslenerek “Galatasaraylı bayan ve çocukların” tribünden çıkartılması için sürekli “onlar çıkmazsa katliam çıkar” diye tezahürat yapmasını nasıl izah edebilirsiniz? Demek ki ayrı oturtulan bayan ve çocukların tribünlerin yumuşamasına bir katkısı yok.

Edindiğim izlenim bunun sadece bir “tehdit” olmadığı yönündeydi. En azından öncelikle “ikaz” ettiler, hemen “katliama” girişmediler diye sevinmek mi gerekir yoksa?

Sonunda emniyet güçleri, kale arkasındaki Ankaragücü taraftarlarına set çekerek, Galatasaraylı bayan ve çocukları onların önünden diğer Galatasaraylı taraftarların olduğu bölüme almak zorunda kaldı. Bu arada “çocuk” diye oraya ücretsiz alınan bir “veletin” geçerken Ankaragücülü taraftarlara okkalı bir kol hareketi yapması, 16 yaş sınırının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşündürdü, yakışmadı.

Bayanları statlara almak demek, erkekleri biraz daha centilmen davranmaya zorlamak ise, neden ayrı bir bölüme oturtuluyorlar diye sormadan edemedim. Tecrit edilmiş gibi oturtulan bir grup, vitrin görüntüsünden başka bir işlevi yok. Bırakın eşleriyle, kardeşleriyle beraber maç seyretsinler! Bu şekilde tribünlerdeki erkekleri daha centilmen davranmaya zorlamış ve tribünleri daha fazla aile ortamına çevirmiş olmaz mısınız?

Statlarda bu iş için ayrı bir tribün ayırmanın istenilen maksada hizmet etmeyeceği daha ilk haftadan görülmüşken, bu uygulamaya aynen devam etmek yerine, aksaklıkları giderecek şekilde daha başlangıçta gözden geçirilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..