Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Bayarağımıza hakaret edenler

Bayarağımıza hakaret edenler
 

Bayrak bir ulusun özgürlüğünü simgeliyor ise,bayrağa kimsenin saygısızlık yapamaya hakkı yoktur.


Milli bayramlarımız çocuklarımız için bir heyecan büyükler için geçmişi yaşamanın bir sevincidir, milli bayramlarda okullar üzerinde Atatürk resmi bulunan kağıt bayraklar ve grafon kağıtlarıyla süsleniyor, bu çok hoş bir tablo ama bayramlar sonrası sınıflar temizlendikten sonra gördüm ki kağıt bayraklar yerlerde ayaklar altında çiğnenmektedir.

Çocuklarımıza okullarda milli eğitim bayrak sevgisini aşılarken yırtarak yerlere atarak yakarak hakaret edilmeyeceğini, hangi şartlarda hakaret suçu işlenildiği çocuklarımıza öğretilmelidir.

5237 Sayılı Türk ceza kanunun 300. maddesi gereğince; Türk bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu hüküm, anayasada belirlenen beyaz ay yıldızlı al bayrak özelliklerini taşıyan ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğinin simgesi olarak kullanılan her türlü işaret hakkında uygulanır.

Türk bayrağı ulusun özgürlük simgesi olmakla beraber türk ulusunun şeref ve onurudur, Türk ulusunun şeref ve onuruna, özgürlüğüne hiçkimsenin hakaret etmeyede hakkı yoktur.

Milli Eğitim Bakalığının kağıt bayrak kullanımını yasaklamalı gerçek bezden yapılmış küçük bayraklar okullarda bulundurmalı bayram dönemlerinde bu bayraklar kullanılmalıdır, bu şekilde bayrağımızda daha fazla saygı görecek kaldırımlarda okul önlerinde yerlere yerlerde çiğnenerek aşağılanmış olmayacaktır.

Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığına bir dilekçe ile başvurarak bayrağımızın kullanımı hakkında yukarıda belirttiğim bilgiler doğrultusunda kullanılmasını önereceğim, bu konuyla ilgilide kağıt bayrakların basımı, satışı, kullandırılması halinde milli duyguyu taşıyan savcılarımızı da göreve davet ediyorum.

Barağımızı kağıt üzerine basan yırtlarak yerlere atılmasına sebep olan matbaalar suç işlemektedirler haklarında yasal işlem yapılması gerekir.

Bayrağımızın kağıt üzerine basanlar ile hakaret edilmesini sağlayanlar vatan hainidir diyorum, sonuna kadar bu konuda mücadele edeceğim ve matbaalarda kağıt bayrak basılmasının yasaklanmasını sağlayacağım.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..