Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği
 

Annem geçenlerde bir arkadaşından almış bu tarifi.Çok kolay olduğunu ve misafirlerine yaptığında, kimsenin içerisinde ekmek olduğunu bilemediğini anlatmış.İki gün önce çocuklar ve Sevinle otururken ikindi çayı için bu böreği denedik.Çocuklar da biz de bayıldık.Aslında malzemeler öyle güzel ki güzel olmamasına da çare yok zaten.Özellikle pazar kahvaltısı içinde çok güzel bir alternatif.

Malzemeler:(aşağıdaki resimdeki büyük dikdörtgen borcam için)kesime göre 24-35 dilim
    5 yumurta 2,5 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ(veya zeytinyağ-1 parmak az da olabilir) az muskat rendesi(küçük hindistan cevizi) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber tepsinizi bir sıra kaplayacak kadar küp kesilmiş bayat ekmek(kabukları ile) iç malzemesi:1/5 kangal sucuk 140 gr. sosis 10-15 adet çekirdekleri çıkarılıp,ikiye bölünmüş siyah zeytin veya biberli zeytin. üzerine serpmek için 150-200 gr. kaşar peyniri
    Tepsiyi yağlamadan(tecrübe ettik yapışmadı:) ekmeklerinizi bir sıra sıkışık bir sıralayın.Sucuk ve sosisleri küp doğrayıp zeytinlerle birlikte üzerine serpiştirin. Yoğurt,sıvıyağ,yumurta,muskat ve karabiberi iyice karıştırıp(tuz eklemeyin-yeterli oluyor) ekmeklerin üzerini kaplayın.40-60 dk. bekletip(sosu ekmeklerin çekmesi için-işiniz acele ise 30dk.) 200 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirin(ben fırının önce alt kısmına yakın-2. rafta- alt kısmını pişirdim;sonrada üst kısmına yakın-4. rafta-üst kısmını pembeleştirdim)fırından çıkarmadan kaşar rendesi serpip 1-2 dk daha fırınlayın.Dilimleyip servis yapın.
Not:
    Kaşarı sostan önce de ilave edebilirsiniz.Kaşar yerine herhangi bir beyaz peynir kullanabilirsiniz.(sostan önce eklersiniz) İç malzemesi olarak siz mevsimine göre sebze ve mantar da kullanabilirsiniz. Tepsi büyüklüğüne göre malzemeyi azaltabilirsiniz.
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=291
<ımg height="263" src="http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim/bayat_ekmek_2.jpg" width="350" border="0"> <ımg height="263" src="http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim/bayat_ekmek_3.jpg" width="350" border="0">
 
Toplam blog
: 35
: 2842
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..