Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bayat ekmeklerden enfes tatlar (1)

Bayat ekmeklerden enfes tatlar (1)
 

Bir gün öncesinden kalan ya da bayatlamış ekmeklerden verdiğim tariflerle çok değişik tatlar hazırlayabilirsiniz.

1- Ekmek balığı diye herkesin bildiği dilimlenmiş ekmekler süte batırıldıktan sonra yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sabah kahvaltısında, beyaz peynirin yanında çok güzel olur.

2- Ekmekler lokmalar halinde doğranır. Fırın tepsisine dizilir kızartıldıktan sonra rondo dan geçirilip galeta unu yapılır. Kavanozlara yada naylon poşetlere konup buzdolabında saklanır. Köfte, pane yapımında kullanılır.

3- Ekmekler kare şeklinde doğranır. Büyük bir buzdolabı poşetinin içine zeytinyağı - pul biber - kekik - toz biber konur. Kare şeklinde doğranmış ekmeklerle karıştırılıp fırında kızartılır. Kavanozlara konup buzdolabında saklanır. Çorbaların yanında yada çayın yanında servis yapılır.

4- Ekmekler lokma halinde doğranır. Çok az soğuk sütle ıslatılır hafif kuru kalacak şekilde. İçerisine zeytinyağı- kekik - nane - karabiber - pul biber - iki adet yumurta - salam sosis - doğranmış yeşil biber ve domates ilave edilir. Teflon tava yağlanır içine karışım düzgün bir şekilde yayılır. Ağzı kapatılarak ters yüz edilerek kızartılır.

5- Ekmekler dilimlenir, üstlerine tereyağı sürülür.Diğer tarafta bir kabın içerisine beyaz peynir konur. İçerisine yumurta - kekik - nane - doğranmış domates ve yeşil biber ilave edilir. Hepsi karıştırılarak yağlı ekmeklerin üstlerine sürülüp fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. Izgarada pişirilirse daha yumuşak olur fırının hem altı hem de üstü ayarlanarak pişirilirse sert olur.

6-Ekmeklerin üstlerine tereyağı sürülür. Her birinin üstüne salam yada sucuk dilimleri konur üstlerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri yerleştirilip fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Devam edecek

 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..