Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
853
 

Bayat ekmekten ekmekli puding nasıl yapılır?

Bayat ekmekten ekmekli puding nasıl yapılır?
 

1 adet 3 günlük bayat ekmeğin kabuklarını temizledikten sonra, yarısını 1 cm kalınlığında dilimlere ayırınız. Ekmeğin diğer yarısından 7-8 cm çapında bir yuvarlak kesiniz. Ardından da yuvarlak parça dibi çiçek şeklinde olan bir kek kalıbına yerleştiriniz. Üzerine, 1 çay bardagı şeker, 500 gram böğürtlen, 250 gram frenk üzümü ve 1 çay kaşığı vanilya, üzerlerine 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave ediniz ve 5-6 dakika kısık ateşte karıştırınız.

Hazırlanan bu karışımı kaba boşaltıldıktan sonra, üzerlerine ekmek dilimleriyle kapatınız. hemen akabinde üzerini folyo ile sarıp buzdolabında bir gece dinlendiriniz. Kalıp, servis tabağına ters çevrilip frenk üzümü, krem şanti ve böğürtlen ile servis yapınız. Afiyet bal olsun, kesinlikle kilo aldırmasın. Yanında bir fincan demli aromalı çay harika gider diyorum.. Gel de kilo alma...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4753
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster