Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
1228
 

Bayat ekmekten neler yapılır?

Bayat Ekmek Dilimi Nasıl Değerlendirilir?

4 kaşık Un , 4 yumurta ve 1 kaşık nişastayı hep birlikte bir telle güzelce çırpınız. İçerisine 1 çay bardağı rendelenmiş peyniri, 1 demet ince kıyılmış maydanozu ve 1 çay bardağı su katınız ve hepsi birlikte güzelce karıştırınız.

Diğer taraftan; 1veya 2 günlük 1 bayat ekmeği, 1'er santim kalınlıkta düzgünce dilimler halinde kesiniz. (Peynirin tuzu, ekmeğin tuzu kâfi geleceğinden ekmek dilimi içine tuz koymayınız .)

Bir tava içerisinde 1 su bardağı çiçek yağını kızdırınız. Kesilen ekmekleri, yumurtalı malzemeye bulayıp çıkartınız, bekletilmeden hemen kızgın yağa atınız. Ekmeklerin iki tarafıda nar gibi kızartıldıktan sonra sıcak olarak servis yapınız. Afiyet bal olsun, yarasın, kilo yapmasın..

Not:kızartma anında bez eldiven kullanınız

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 238
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 2206
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster