Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

BAYAT HABERLER (2006)

BAYAT HABERLER.. 2006 YILINDAN SEÇMELER..
 
Uzun zaman önce web sitemde (www.kozmetikcerrahi.com - Bir kaç senedir güncellemiyorum) "Estetik haberler" diye bir bölüm vardı. Estetik, kozmetik alanındaki ilginç güncel haberleri buradan paylaşıyordum. Bu haberlerden bir kaçını burada da yazayım dedim. Eğlencelik bir yazı oldu..
Haberler eski ama uyarayım. Tee 2006 dan kalma haberler..
 
ESTETİK KLİNİĞİNDE CİNAYET (31.10.2006)
 
Amerika da polis, bir estetik kliniğinde 5 yıl önce işlenmiş bir cinayeti aydınlattı. Bundan beş yıl önce Sandra Baker Joyner, doktor Peter Tucker ın yönettiği estetik kliniğine başvurdu. Hastaya yüz germe ameliyatı yapıldı ve ameliyattan sonrada her şey yolunda idi. Hasta daha sonra anestezi hemşiresi Sally Jordan Hill in gözetimine bırakıldı. Kısa süre sonra solunum güçlüğü çeken hasta tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Ölümün sebebi anlaşılamadı. Aile şikayetçi olmadı, yalnız doktor Peter Tucker, hastasını yeteri kadar yakından takip etmediği için suçlu bulundu ve lisansı 2 yıl için alındı. Daha sonra kapanmış dosyaları inceleyen dedektifler hastaya yüksek doz fentanyl (bir anestezi ilacı) verilmiş olabileceğini farkettiler ve yapılan incelemelerde bu kanıtlandı. Hemşire Sally Jordan Hill olaydan 5 yıl sonra cinayetten tutuklandı. Cinayetin sebebi anlaşılamazken hemşire ve hastanın birbirlerini çocukluktan beri tanıdıkları ortaya çıktı. Hayatını kaybeden Sandra Baker Joyner ın ailesi de bu tanışıklığı onayladı ve hemşireden hiç şüphelenmediklerini belirttiler.
Daha sonra polis, yaptığı incelemeler sonucu hasta ile hemşirenin aynı kolejden mezun olduklarını ve bundan 30 yıl önce, kolejde okurken, Sandra Baker Joyner'ın, Sally Jordan Hill'in erkek arkadaşını elinden aldığını ortaya çıkardı. Şimdi, hemşire Sally Jordan Hill'in gerçekten bu olayın intikamı için Sandra Baker Joyner'ı öldürmüş olma ihtimali soruşturuluyor. İnanılmaz bir öykü..
 
--------
 
ÇİN DE NAKİL PENİS TRAVMASI (19.9.2006)
 
Çinli doktorlar, geçirdiği bir trafik kazasında cinsel organının tamamına yakınını kaybeden bir adama, tıp tarihinde bir ilke imza atarak penis nakli yaptılar. Ancak kaza sonrasında psikolojik travma yaşayan adam, eşinin de isteğiyle, ameliyattan 2 hafta sonra, takılan penisin kesilmesini istedi. Kaza sonrasında idrara çıkamayan ve cinsel hayatı noktalanan adama, 15 saat süren zorlu ameliyatın sonunda beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastadan alınan 10 santimetre uzunluğundaki penis nakledilmişti. Ameliyattan 2 hafta sonra nakledilen penisin kesildiğini söyleyen doktorlar, travma geçiren insanların yeni organlarına çok zor alıştıklarını belirttiler. Ameliyattan sonra, hastanın cinsel organındaki kan akışının normal olduğunu, hatta idrara bile çıkabildiğini kaydeden doktorlar, psikolojik nedenlerden dolayı ilk penis naklinin başarısızlığa uğradığını söylediler.
 
Yorumum: Bir kere penis nakli yapmışsınız, yaptığınıza değsin yahu! 10 santimlik bir penisi ne diye naklettiniz? Bekleseydiniz, penis boyu daha iyi bir donör bulunca yapsaydınız bu ameliyatı. Diğer yandan hakikaten organ naklinde, özellikle yüz nakli gibi ameliyatlarda, nakledilen organı kabullenememek zor bir durum. Nakledilen organ penis olunca işler daha da sarpa sarıyor. Habere dikkat ederseniz nakledilen penisin alınması kararını hasta eşi ile birlikte almış. Başkasından nakledilen penisle, insanın eşi ile ilişkiye girmesi gerçekten bir sürü etik, ahlaki, duygusal sorunu beraberinde getiriyor. Kadın bunu kabullenmeyebilir. Bu durum sadece erkek hastayı değil, eşi de ilgilendiren bir durum halini alıyor.. Bu nakil, bu yüzden ilginç bir deneyim olmuş..
 
--------
 
ESTETİK CİNAYETİ! (1.9.2006)
 
Cynthia Sommer adlı Amerikalı bir kadının, eşini öldürüp, aldığı sigorta parası ile meme büyütme ameliyatı (silikon protez) yaptırdığı ve kalan parayı da gece hayatında harcadığı anlaşıldı. 2002 yılında ölen eşin kalp ritim bozukluğundan öldüğü sanılıyordu. Daha sonra yapılan testler, talihsiz adamın arsenik ile zehirlendiğini gösterdi. Eşinin daha önce yaptırdığı hayat sigortasından 250bin $ alan Cynthia Sommer, paranın 5000$ dan fazla bir kısmını meme büyütme ameliyatı için harcamış.
 
--------
 
BEDAVAYA SİLİKON MEME PROTEZİ! (1.8.2006)
 
Amerika'da bir web sitesi, isteyen bayanlara bedava meme protezi ve ücretsiz ameliyat olma imkanı sağlıyor (şaka değil, gerçek!). Protezleri ve ameliyat ücretini site ziyaretçileri karşılıyor. Site ziyaretçileri beş bayanla tanışma fırsatı (çöpçatanlık?) kazanıyor ve onlara sponsor oluyorlar.
https://www.myfreeimplants.com/
Not: Bu haber 2006 tarihli, ama web sitesi hala faal.. Demek ki sistem çalışıyor.. Bedava meme büyütme ameliyatı olmayı düşünen varsa haberleri olsun..
--------
 
GÖĞÜSLERİNİ SİLİKON PROTEZLE BÜYÜTMEK İÇİN ARABASINI SATIYOR. (14.7.2006)
 
Ünlü internet satış sitesi Ebay'de bir Alman bayanın Ferrari Enzo marka arabası ile birlikte kendini satışa çıkarması gibi marjinal bir satış ilanı daha verildi. Habere göre Honda civic marka arabasını satışa çıkaran bayanın amacı elde edeceği gelir ile silikon protez ve ameliyat ücretini karşılamak. Ebay sitesi yetkilileri, sitelerinde "insan satışı"nın yasak olduğunu; bu yüzden Ferrari Enzo ve sahibinin satışının iptal olacağını, fakat silikon protez taktırmak için otomobil satışının serbest olduğunu bildiriyorlar..
 
--------
 
YENİ SLOGANIMIZ: SAVAŞMA, GÜZELLEŞ!
SELÜLİTLE VE İSTENMEYEN TÜYLERLE SAVAŞMAK İÇİN ASKERİ TEKNOLOJİ KULLANIYORLAR! (6.7.2006)
 
Bir İsrail firması olan ******, estetik amaçlı kullanım için ürettiği cihazlarda askeri "know-how" kullanıyor. Örneğin ***** ve ***** adlı epilasyon sistemlerinde, 1990'larda jet uçaklarının üzerindeki boyanın sökülmesi için üretilmiş olan "intense pulsed light" (IPL) teknolojisini kullanıyor. Firmanın selülitle savaş için ürettiği cihaz ise ********** adlı bir sistem. Firmanın estetik alanında askeri bilgi kullanmasına şaşmamak lazım, çünkü firmanın kurucularından olan ******* ******, 17 yıl boyunca israil ordusunda geliştirme departmanlarında çalışmış bir bilim adamı. ****** şöyle diyor: "Eğer askeri sistemler geliştiriyorsanız elektronikten, stratejiden, patlayıcılardan, optikten, mekanikten, bilgisayar yazılımlarından anlamanız gerekir. Kısacası askeri uygulamalar multidisipliner bir çalışma sistemi gerektirir. Estetik ve tıp alanında da multidisipliner olmalısınız. Yazılımdan, fizik, mekanik, optik hatta biyolojiden anlamanız gerekir." ****** firması son olarak ultrason teknolojisini kullanarak yağ dokuyu eritecek bir (non-invazif) cihaz üzerinde çalışıyor. Bu cihaz beklendiği kadar başarılı olursa liposuction ameliyatının sonu gelebilir.
Tıpkı ****** ****** gibi eskiden orduda çalışan bir bilim adamı olan israilli **** ****** da sahip olduğu askeri bilgiyi artık tıp alanında kullanıyor. *****'ın firması olan ******, geçtiğimiz yıllarda mide-barsak sisteminin rahatça görüntülenmesini sağlayan hap boyutundaki kamerayı geliştirmişti.
Not: Bu haberi neden paylaştım? Estetik alanında kullanılan neredeyse tüm teknolojinin ardında askeri bilgi birikimi var, görün diye.. Özellikle lazer epilasyon aletlerini neredeyse tamamen (bir iki ABD firması hariç) İsrail ordusunun bilimsel bilgi birikimine borçluyuz.. İsrail ardusundan ayrılan bilim adamları hemen bir lazer epilasyon firması kuruyor..
 
--------
 
En bayat haberi en sona sakladım.. ;-)
ÜNLÜ AMERİKAN GANGSTERLERİ ESTETİK AMELİYAT İLE YÜZLERİNİ DEĞİŞTİRİYORLAR! 
YIL:1934!
Ünlü gangsterler Alvin Karpis ve F. Barker'dan sonra yine ünlü bir gangster olan John Dillinger'de estetik cerrahi ile çehresini değiştirdi! Yüz germe geçiren gangster, ayrıca tanınmasını sağlayan yüzündeki benleri de aldırdı. Bu ameliyattan 2 ay sonra bir tiyatronun dışında FBI tarafından kıstırılan Dillinger, çıkan çatışmada vurularak öldürüldü. Anlaşılan 1934'de uygulanan yüz germe ameliyatları kişinin tanınmasına engel olmuyordu. Yine de bu olaydan kısa bir süre sonra FBI yöneticisi J. Edgar Hoover, plastik cerrahlara bir uyarıda bulunarak suçlu kişilerin yüz ve parmak izlerini değiştirici ameliyatlar yapmamalarını istedi.
 
-------
 
Bunlar zamanında web sitemde (www.kozmetikcerrahi.com) "Estetik haberler" kısmında paylaştığım haberlerden bazılarıydı..
Beğendiyseniz diğer "bayat haberlerden" de paylaşım yapabilirim.. Bu "Estetik haberler" kısmını uzun zaman önce web sitemden çıkartmıştım. İşlerin yoğunluğundan haberleri derlemeye vaktim kalmıyor; ama enteresan olanları burada paylaşabilirim..