Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bayatlamayan fındıklı küçük kurabiyeler

Bayatlamayan fındıklı küçük kurabiyeler
 

İsmi biraz uzun oldu ama tam tarifi bu gerçekten de. En kötü yanı ise o kadar lezzetli ve küçükler ki bir bakmışsınız 1 tepsi bitivermiş. En büyük özelliği 3 hafta ağzı kapalı bir kavanoz içersinde dursa bile kavanozun kapağını açınca sanki yeni pişmiş gibi olması .

Malzemeler
125 gr yumuşak margarin. 3 Y.K pudra şekeri. 1/2 paket kabartma tozu. 1 yumurta. 3 su bardağı un. ( daha fazlada konabilir hamurun ele yapışmayacak yumuşaklıkta olması gerekir , aldığı kadar) kıyılmış fındık. 1 su bardağı pudra şekeri. 4 y.kaşığı tarçın.

Yapılışı
Bir kapta margarin, 3 Y.K pudra şekeri, 1/2 paket kabartma tozu, 1 yumurta ve unu yumuşak bir hamur haline getirelim. Daha sonra bu hamura kıyılmış fındıkları döküp hamura karıştırarak yoğuralım.Yağlamış olduğmuz fırın tepsisine fındıktan biraz büyük parçalar kopararak yuvarlayalım ve dizelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırına sürelim pişme süresi yaklaşık olarak 35-40 dakikadır. Kurabiyelerimiz pişerken derin bir kaba 1 bardak pudra şekeri ve 4 y. kaşığı tarçını koyup karıştıralım .Kurabiyelerimiz pişince sıcak sıcak bu kabın içine atıp iyicene karıştıralım. Nefis küçük fındıklı kurabiyelerimiz hazırlar .Biz kendimizi bir bardak süt ve yanında kurabiyelerle ödüllendirdik bile :)

aslı durkut
afiyet olsun

 
Toplam blog
: 42
: 1952
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Yemek ve pasta yapmayı çok seviyorum. Pastacılıkla ilgili çeşitli kurslara katıldım ve sertifikalar ..