Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '17

 
Kategori
Futbol
 

Bayern Münih'i Elemek İçin; Hey Di Maria & Mesut Özil Come to Beşiktaş

Bayern Münih'i Elemek İçin; Hey Di Maria & Mesut Özil Come to Beşiktaş
 

Rakip Bundesliga’ yı domine eden Bayern Münih. Neler yapabildiklerini, kalitelerini anlatmaya gerek yok. Dünyanın en iyi oyuncularından kurulu, makine düzeninde işleyen, dünya futbolu denilince akla ilk gelen 5-6 takımdan biri.

Peki böyle güçlü bir takıma karşı tur şansımız olabilir mi?

Şampiyonlar liginde özellikle çeyrek final seviyesinde takımların ortak özelliği şu:

Takımdaki oyuncuların tamamı oyunun 90 dakikasında etkin ve skoru her an değiştirebilecek düzeyde. Bu noktada Beşiktaş’ ın en büyük handikapı oyuncularının bazılarının 90 dakika boyunca aynı seviyede mücadele edememesi. Bu durumun en bariz örneğini Leipzig maçlarında gördük. İstanbul’daki maçın ilk yarısında taraftar desteğini de arkasına alan müthiş bir Beşiktaş vardı. Ancak ikinci yarı, kendilerinden çok şey beklediğimiz bazı oyuncularımız oyundan düşünce, tecrübesiz oyunculardan kurulu rakip akın akın üzerimize gelmeye başladı. Kalemizde çok etkili ataklar buldular. Son vuruşlarda biraz becerikli olabilseler sonuç çok farklı olabilirdi. Aynı şekilde Leipzig deplasmanında oynanan maçta da benzer bir senaryo yaşadık. Tolga’nın müthiş performansı belki de bizi tarihi bir farktan kurtardı. Şimdi ise rakip Alman liginin çok üzerinde, Leipzig’ le kıyaslanamayacak kadar kaliteli ve tecrübeli oyunculardan kurulu Bayern Münih.

Ben inanıyorum ki, 2 sağlam rütuşla Bayern’i eleyebiliriz.

1-Şampiyonlar ligi tecrübeli, asist özellikli, şut çekebilen, duran top ustası kaliteli bir 10 numara alınmalı. Elimizde 10 numara pozisyonunda oynatabileceğimiz Talisca, Oğuzhan, Orkan, Aras ve Tolgay var. Bu isimlere bakıldığında 10 numara için yeterli olmadıklarını görüyoruz. Bana göre o bölge için formaya en yakın isim Orkan’ dır. Onun da tecrübeli bir 10 numara arkasında 1-2 yıl pişmesi ve daha çok süre alması lazım. Şenol Güneş’ in vazgeçemediği Talisca, ikinci forvet olarak 45 dakika oynayabilecek seviyede bir oyuncu. Asla Beşiktaş’ ın aradığı özellikte bir oyuncu değil.  Oğuzhan ise 10 numara olmak istemeyen bir görüntü çiziyor. Oğuzhan’ ın düşen performansı alınacak 10 numara ile birlikte artacaktır. (Hey Mesut Özil, come to Beşiktaş)

2-Sol ayaklı, golcülük özelliği olan sol kanat oyuncusu alınmalı. Sol kanatta oynatabileceğimiz Babel ve Caner skora katkı anlamında yeterli değil. Sakatlıktan çıkan ve maç eksiği bulunan Gökhan Töre’ nin sahalara nasıl ve ne zaman döneceği belirsiz. Bu anlamda mutlaka bir sol kanat takviyesi yapılmalı. (Hey Di Maria, come to Beşiktaş)

Aslında takıma yapılması gereken takviye sayısı daha fazla. Sağ bek ve orta sahaya daha ofansif oyuncular alınabilir. Ancak Ocak döneminde transferin zor olması ve maddi yetersizlikleri göz önüne aldığımızda, transfere en çok ihtiyacımız olan mevkilere temas etmeye çalıştım. Bu iki takviye yapılsa bile diğer oyuncularımızın performanslarının çok üzerinde bir oyun sergilemeleri gerekecek. Özellikle Almanya’ da oynanacak ilk maç çok önemli. İkinci maç için alınabilecek avantajlı bir skor, bize tur kapısını aralayabilir. Bayern gibi üst düzey bir takımla oynuyorsanız ve hedefleriniz varsa işi şansa bırakamazsınız. Mesut Özil ve Di Maria kalitesindeki transferler –hayali bile güzel- bizi bir üst tura çıkarabilir.

 
Toplam blog
: 30
: 137
Kayıt tarihi
: 07.04.16
 
 

Şair, araştırmacı-yazar. 1980 İstanbul doğumlu. İ.Ü İşletme Fakültesi, Anadolu Üniversitesi Spor Yö..