Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

Bayılırız son dakika işlerine

Bayılırız son dakika işlerine
 

Biz Türkler için söylenen karakter özelliklerine hemen hemen her konuda rastlamak mümkün. Fakat bizim en önemli özelliklerimizden biri de hiç şüphesiz şudur: işlerimizi son anda yapmaya bayılırız.

Elektrik, su veya doğalgaz hiç fark etmez, faturalar hep son gün ödenir.

Okul kayıtları için haftalar, müze ziyaretleri için aylar vardır ama mutlaka son gün kapılarda yığılma olur.

Ertesi günkü sınav için sabahlamak veya verilecek bir rapor için son gün toplanıp harıl harıl çalışmak adettendir.

Bu şekilde uzayıp giden bir listeye sahip olunca bu işin spor anlayışımıza da sirayet etmesi hiç de şaşırtıcı değil tabi.

Son Avrupa Şampiyonası’nda son dakikalar olmasa gruptan çıkamazken geri dönüşlerin takımı olarak ta yarı finale kadar uzanmamız bunun en somut örneklerinden.

Son dakika işlerimizin en çarpıcı göstergelerinden biri de tamı tamına 82 gün olan transfer döneminin son iki gününde tüm kulüplerimizin adeta transfer yarışına girmesiydi.

Son iki günde takımlarımızın hangi oyuncuları bünyesine katığını biliyor musunuz? Eğer aklınız gelen isimler sadece Misimovic, Insua, F.Tekke ve Yaba ise şunu açıkça söyleyebilirim ki bu, buz dağının sadece görünen yüzü!

Gerçek şu ki sadece son iki günde Spor Toto Süper Lig’e yirmiden fazla oyuncu katıldı ve bu rakam toplam transferlerin yüzde onundan daha fazla. Aralarında Makakula’nın Manisaspor kadrosuna dâhil olmasından Gaziantepspor’un Bulgar Popov’u transfer etmesine kadar onlarca transfer haberi barındıran bu iki gün akıllara da çok önemli iki soru getiriyor:

- Bu oyuncular gerçekten takımların ihtiyacı olan isimler miydi yoksa alınmak için mi alındılar?

- Oyuncu transfer etmek bu kadar kolaysa neden Haziran ayından beri bu transferler gerçekleştirilmedi?

Bu sorulardan ikisinin birden mantıklı bir açıklaması olmasının mümkün olmadığı gibi endişem ikisinin de yanıtının yöneticilerin aciziyeti olması.

Velhasıl, üçüncü haftası geride kalan ligimizde hem yeni transferlere, hem takımlarına hem de bu işleri yapan yöneticilere yürekten başarılar; sanıyorum buna oldukça ihtiyaçları olacak.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..