Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal'ı arayan CHP günleri

Baykal'ı arayan CHP günleri
 

kaynak: http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.haber2000.com/images/orjinal/chp..k%C4%B1l


Baykal'ı Özleyen CHP'liler ve KILIÇDAROĞLU Efsanesinin Sonu

Deniz Baykal'lı CHP hükümetin her bakanını ve başbakanını etkileyecek ve gerecek kadar iyi muhalefet yapıyordu. vatandaş ise aşırı muhalefetten dolayı Baykal'ı kavgacı, tartışmacı ve biraz da itici ve sert buluyordu. Büyük umutlarla gelen ve halkın desteğini arkasına alan Kılıçdaroğlu ise hızla oy ve puan kaybediyor. İyi ve etkili muhalefet yapamıyor ve arkasında sanki hiçbir desteği yok gibi duruyor. Ortaya tek bir adam koymuşlar da iyi veya kötü söylemlerinin sorumlusu kendisiymiş gibi duruyor. yardımcılarının ve diğerlerinin hiç sesi soluğu çıkmıyor.

Türban konusunda çalışma yapıyoruz dedi boş çıktı, hükümeti etkili bir şekilde eleştiremiyor ve sürekli olarak etkisiz ve komik durumlara düşüyor. başbakan bu kadar kolay bir muhalefet görmemiştir herhalde. 2011 haziran ayında yapılacak seçimlere kadar CHP ve MHP atağa geçmezse, hükümeti takip eden değil de gündemi değiştirecek söylem ve çalışmalar yapmazlarsa seçimlerde AKP'nin ezici bir çoğunlukla galip gelmesi içten bile değil.

Hükümet her gün yeni bir tebliği yayınlıyor, birilerini atıyor, birilerini gönderiyor, daha önce hiç bir hükümetin yapmaya cesaret edemediği çalışmalar (her yere baraj, yargıyı ve askeriyeyi değiştiriyor, medyaya ve interneti baskı altına alıyor) yapıyor ama aynı zamanda halkın desteğini de hızla arkasına alıyor, güçleniyor, cesaretleniyor ve her yerde ve her bölgede etkili oluyor.

Kılıçdaroğlu'na birileri (arkadaki, tecrübeliler) destek olmazsa yol göstermezse başbakan bu karizması ve söylemleriyle CHP'yi ve etkisiz MHP'yi ezip geçecek.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..