Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal ikinci kümeye

Baykal ikinci kümeye
 

Baykal, kendisine cumhurbaşkanını halkın seçmesi hakkında sorulan bir soruya, "Tarafsız Cumhurbaşkanını millete partiler önerecek, tarafsız bir şekilde seçtirecekler. Saçmalık burada başlıyor, " diyor.

Tuhaf bir yaklaşım; ama tam Baykal’a göre bir yaklaşım, ondan da başka türlüsü beklenemezdi.

Madem ki partilerin gösterdiği adayların tarafsız olmasını beklemiyorsunuz neden parti dışından siyasete hiç bulaşmamış birisini teklif etmeyi düşünmüyorsunuz.

Yapamazlar, zira siyaset kültürüne aykırı (Cumhurbaşkanlığında Baykal’ın gözü var. Şimdiden yolunu yapıyor).

57. Hükümet döneminde kendi aralarından birini seçemeyeceklerini anlayınca dışarıdan birini aday gösterebilen meclis Baykal’a göre saçmalamış olacak ( En iyisini kendisi bilir herhalde).

Demek ki Sayın Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet SEZER böyle bir saçmalık sonunda seçilmiş. (İyi ki seçilmiş birde siyasilerden biri seçilmiş olsaydı vay halimize, Allah korumuş.)


Baykal’ın ne demek istediğini anlayan varsa bize de anlatsın ki anlayalım. ( Ben cahil bir vatandaşım yoksa nasıl anlarım)

Sayın Baykal oturduğunuz yerden vatandaşa bakış açınız anlaşılıyor. Size kızamıyorum; zira etrafınızda öyle bir çember var ki size her şeyi toz pembe gösteriyorlar. Yaptığınız her yanlışı size doğru olarak gösteriyorlar. Her şeyin en doğrusunu bu zatı muhteremler bilirler, en doğrusunu kendileri yaparlar, halk bir şey bilmez, halk aptal.

Peki siz halkın neresindesiniz?

Halkın içinde misiniz?

Halkla beraber misiniz?

Siz yaşamış olduğunuz sırça camlardan aşağı inmeyen bir aristokrat takımısınız. O nedenle halktan oy almanız da mümkün değil.

Çağlayan mitingini düzenleyen iki bayanı yanınıza alarak halkı kandıracağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

İktidara aday olmak isteyen bir parti şimdiye kadar çoktan adaylarını tabanına seçtirir ve açıklardı.

Sizler halkın seçtiklerine güvenmiyorsunuz. Gücünü halktan alan bir vekile sözünüzü geçiremiyeceğinizi biliyorsunuz. Bu nedenle seçtiklerinizle seçime gideceksiniz.

Halkın karşısına da geçip siz seçmesini bilemezsiniz, sizin yerinize ben seçtim, benim seçtiklerime oy verin diyeceksiniz.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkarken kendi seçtiklerinize hangi yüzle oy isteyeceksiniz.

Diyeceksiniz ki, "En iyi adaylar bizde, " ; "En iyi profesörler bizde, " ; "Mevkisinin en iyileri bizde."

Doğrudur. Bütün en iyilerin bir araya geldiği yerde; en iyi oyunun oynanacağını nasıl garanti edebilirsiniz. En iyilerin bulunduğu bir takım, küme düşmeye adaydır.


Adaylarınızı halka seçtirmediğiniz için sizde küme düşmeye adaysınız.

 
Toplam blog
: 27
: 1123
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1950 yılında ELAZIĞ' da dünyaya geldim. 1969 yılılnda Türk Silahlı Kuvvetleri' nde Jandarma Astsu..