Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal'ın görüntüleri

Baykal'ın görüntüleri
 

KARALANIYORMU


Yazıklar olsun kelimesinin anlamını yitirdiği bir dizi olay yaşanıyor ülkemde.Birbirine çamur atma karalama bitti ve artık herşey delilli ıspatlı.

Zaten siyaset denilen şeyin yalan ve dolanlar olduğunu söylerdi büyüklerimiz. Şimdi bin beterini yaşıyoruz milletçe.Cumhuriyet'in olmazsa olmazı ve temsil edildiği meclisimizde yaşanılan gayrı insani birçok rezaleti hep baraber yaşadık ve yaşıyoruz.Temsil edilmemiz gereken ama edilemediğimiz yüce Türk Meclisi skandalların arenası oldu.

Öyle bir hal almışki Allah'tan müslümanların bol olduğu bir lkede yaşıyoruz ve böyle olmazsa bir siyasi diğerine Allah bir dediğinde bir diğeri iki diyecek.

Hele birde birileri zamanı gelinceye kadar beklettikleri samanı ortaya çıkardıklarında her şey daha karmaşık hale geliyor.Birbirlerini dürtüyorlar bak açıklarım söylerim diye.Varmı böyle bir şey anlam veremiyorum.

Ya arkadaşım, dostum, sayın bürokratım, sayın siyasetçim hani bulduğunda açıklasanda elindekileri bu ülkenin yetmiş milyon insanı akla karayı birbirinden daha rahat ayıklasa olmazmı.Zamandan daha kıymetli bir şey varmı.Adamlar posaları çıkıncaya kadar yapışıp kalıyorlar koltuklarına.Ceketlerini asıp seçtirdiler insanlara bugüne gelinceye kadar.Allahım biliyorki birebir şahit oldum adamın milletvekili seçildiğini ve seçim günü yurt dışındayken kişinin aranıp vekilim hayırlı olsun denildiğini.

Hele birde şu aralar ne kadar sık yaşanır oldu bazı durumla.Siyasilerimiz birbirleriyle dalga geçiyorlar sanki.Birinin açığı çıkıyor diğeri bu sansasyonun etkisini azaltmak için diğerinin açığını çıkarıyor.Arada olan Türk Halkına oluyor.Çıldırmamak eldemi ?

Ülkemizin en güçlü siyasi partilerinden birinin başına geçip yıllardır saltanatını yaşayan Sayın Baykal'ın kendisine ait olduğunu kabullenmediği bir video var ve karşılığında diğer bir partinin başındaki insanın suikast girişimi için azmettirdiği konusu konuşuluyor.

Eski teksas filmlerindeki duruma döndü ülkenin hali.Çalan çalana, vuran vurana, kıran kırana.Nasıl bir düzendir bu.Bir çizgi film geldi aklıma Red Kit .Kasabanın dürüst şerifi ne zaman ortaya çıkacakta elini şöyle vicdanına koyup iyi bir temizlik yapacak.Gerçi ben biliyorum ama onada beş yılda bir sıra geliyor o da menfaati nerdeyese ona basıyor arık evet mührünü ve oda şaşırmış durumda.

Ha Kuran'da bir ayette deniliyorki ''neye layıksanız onunla yönetilirsiniz'' diye.Yaradan doğruyu emretmiştir her zaman çünkü liyakatimizi yaşıyoruz ve bende diyorumki uzun lafın kısası ''öyle saça, böyle tarak''

Son sözüm Şeyh Edebali'den ;diyorki Sultana ''Sultanım insanı yaşatki devlet Yaşasın''

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..