Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal'ın kadınları...!

Baykal'ın kadınları...!
 

CHP lideri Sayın Baykal'ın son dönemlerdeki siyasi yelpazesini genişleten tutumunu hepimiz biliyoruz..

Sayın Baykal'ın, bu, halkına karşı "kollarını açan" siyasi tavrı, toplum nezdinde de, genel olarak, takdire şayan oluyor..

Hangi siyasi görüşten olursa olsun, insanlar, CHP gibi statükocu ve kronik seçkinci bir siyasal partinin, genel başkanı eliyle "güncellenme"sini , ülke demokrasisi, birlik ve bütünlük açısından olumlu buluyor..

Ne var ki, Sayın Baykal'ın partisindeki kadınlar, bu değişimi algılamaktan çok uzaklar... Önce, Sayın Baykal'ın çarşaflılara rozet takma açılımı partisindeki kadın vekillerden büyük tepki aldı.. Özellikle Necla Arat'ın tepkisi, oldukça sert oldu..

Sayın Baykal, Antalyada yolunu keserek sorguya çeken kadınlara, ayak üstü yaptığı açıklamalar, aslında partisindeki kadın milletvekillerine de söylenmiş oluyordu.. Ancak, Antalyalı bayan gibi, partili bayanlar da kolay kolaya ikna olacağa benzemiyorlar..

Baykal'ın kadınları ile derdi bununla kalmadı.. Şimdi de İzmir Milletvekili Canan Arıtman, aydınların Ermeni özrü ile ilgili olarak, Sayın Cumhurbaşkanını şuçladı.. Üstelik, haddini aşan ifadeler kullanarak, Sayın Gül'ün soyunun Ermenilere dayandığı gibi, değil bir milletvekiline, aslında sıradan bir insana bile yakışmayacak laflar etti..

CHP liderinin Canan Arıtman'ın bu absürd çıkışına tepki gösterdiğini ve kendisini uyardığını biliyoruz... İşte bugünkü milliyette yer alan haber: "Üzüntü verici ve kabul edilemez bir yaklaşım. Böyle bir açıklamanın savunulacak hiçbir yanı yok. Hiç kimse, bir kimsenin etnik kimliğini sorgulayamaz, onu tartışmaya açamaz. Üstelik Sayın Gül'ün annesinin etnik kimliğinden sana ne? Bir annenin etnik kimliğiyle ilgili dedikoduyu neden tartışma konusu yapıyorsun?"

Sayın Baykal böyle diyor ama dinleyen kim..? Canan Arıtman, konuşmaya devam ediyor.. Geri adım atmadığı ve bunu da bir marifet saydığı gibi, Sayın Gül'e terlik fırlatmaktan bahsediyor.. Bu davranışının da "halk" tan destek gördüğünü söylüyor; artık hangi halksa...!

Aslında giyimleri dolasıyla dışlanan kadınları en iyi anlayacak olanlar yine kadınlar olmalı iken, en büyük tepki onlardan geliyor.. Hangi nedenle olursa olsun, insanların sürülmesine, yurdundan yuvasından edilmesine, annelik duygusuyla üzüntü duyması gerekenler yine en çok kadınlar olması gerekirken, en katı tutumu yine kadınlar sergiliyor..

"Cumhuriyet kadını" nın bu tutumu ayrı bir sosyolojik, psikolojik ve tarihi tahlile muhtaçtır; ama bu ayrı bir konu elbette..!

Ancak, şurası kesin ki, Sayın Baykal, eğer bu değişim ve açılım sürecini devam ettirmek niyetindeyse, "kadınları" nedeniyle baş ağrısı çekmeye devam edecek..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..