Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal istifa etti

Baykal istifa etti
 

Ankara’da, Baykal ve Baytok’un videokaseti siyaset gündeminin ilk sırasında güncelliğini koruyordu. Nihayet Baykal istifa kararını açıkladı. Videokasetin yayınlandığı tarihten bu güne, taraflar konuşup, doğru yâda yalan diye açıklama yapmamayı tercih etmişti, Yazarçizerler kendilerine göre analiz yaptılar. Gündemi yakından takip etmeye çalıştılar.

Eski CHP Millet Vekili ve gazeteci yazar Zülfü Livaneli videokaset 8 yıllık derken sanki video gerçek der gibiydi.

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge “BEN Deniz Baykal’ı istifaya davet etmiyorum”. Başlığı ile yayınladığı" makalesinde Baykal’ın İstifa edeceğini Baykal’dan önce açıklamıştı.

Sahi ne oluyor?

Projektörler neden birden bire Ana Muhalefet Partisi lideri Baykal'ın üzerine çevrildi?

Bir yanda videokaset, öbür yanda mafya usulü suikast kasetleri siyasetin ışığını Baykal’ın üzerinde topladı ve Onu istifaya götüren süreci başlattı?

Her gün bir başka dağdan şehit cenazeleri gelirken, Şehit analarının yüreğine kor düşmüş alev, alev yanıyorken; tencerede neden başka sorunlar pişiyor?

Ve şehitlerin kanı yerde hala sıcacık dururken, gencecik şehit Mehmetçiğin bedeni toprağın sinesinde daha ölüm katılığına ulaşmadan; hangi güç, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ yu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DEP eski Milletvekili Leyla Zana ile buluşturup aynı masaya etrafında buluşturarak, horon teptiriyor?

Devletin Valisi, Baydemir ve Zana gibi Terör yandaşı iki kişi ile ortak hangi noktada buluşup uzun süre sohbet edebiliyor?

Kan oluk, oluk akıp dururken, hangi coşku Türkçe ve Kürtçe parçalar eşliğinde Devlet erkânını, Devlete İsyan eden, Devlet yöneticilerine alenen küfreden Baydemir’le, aynı karede buluşturuyor?

Atatürk diyor ki, “GERÇEKLERİ KONUŞMAKTAN KORKMAYINIZ”

Baykal’ın İstifası ile siyasi arenada yeni bir dönem başlayacak, ümit ve temenni edelim ki Milletimiz için hayırlı olsun.

Ve Orman’a bakıp içinde ağaç türlerini sayan, milleti 72, 5 etnik kökene bölen düşünce güneşin yeni ışığı içinde yok olup gitsin.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..