Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal Teke Tek'de tekledi!

Baykal Teke Tek'de tekledi!
 

Habertürk'ten


Fatih Altaylı'nın programı Teke Tek'de Baykal vardı. AKP'nin hazırlayıp gündeme taşıdığı anayasa değişikliği paketi üzerinden başlayan sohbet, CHP nereye gidiyor'a kadar geldi.

Bir kere Sayın Baykal'ın AK Parti'nin Türkiye'nin önüne sürdüğü anayasa değişikliği paketinden sonra, epeyce sıkıştığını gözlemledim ben. Esasen, iktidar partisinin bu anayasa değişikliği paketi ile, muhalefet partilerine "şah" dediğini dünkü blogumda yazmıştım.

Bu, "şah" tan sonra, Sayın Baykal'ın mat olmamak için hamle arayışına girdiği gözlemleniyor. Değişiklik paketi ile ilgili olarak görüşmelere kendisini kapatan CHP, nerdeyse tüm sivil toplum örgütlerinin pakete destek vermesiyle telaşa kapılmış belli ki..

Günün başlangıcında, (grup konuşmasında) "Bunlar Cumhuriyeti değiştiriyorlar" diye feryat eden Baykal, günün sonunda, değişikliğe evet diyeceğiz ama... demeye başlıyor.

Geçmişin statükocu yapısına bütünüyle sahiplenirken, CHP'nin geleceğe yönelik olarak ülkenin ufkunu açacağından söz ediyor...P artisinin İstanbul teşkilatının "sağcılaşma girişimlerini" es geçip, Dıyarbakırdaki eski solcu Kürt aydınlarıyla bir araya gelmekten söz ediyor... Kürt açılımına kapılarını sıkı sıkı kapatmışken, şimdi eğer terör biterse "af çıkarılmasından" söz edebiliyor... AK Partiyle hiç bir şekilde koalisyon kurmayız, derken Saadet Partisine kucak açıyor... Kısaca, Baykal tekliyor...

CHP, modeli geçmiş eski otomobiller gibi teklemeye mahkum zaten. Dünyanın gidişatını, ülkenin geleceğini iyi okuyamamanın acı sonucu bunlar... Bu acıyı, Sayın Baykal'ın yüzünden okudum bu akşam.

Türkiye'nin demokrasi maskeli oligarşik cumhuriyetinin son temsilcilerinden biri olarak Sayın Baykal, artık kendini ve partisini anlatamıyor. İki saati aşkın konuşmasından ben içe sine bir tek şey anlamadım. Hiç bir umut ve hiç bir yenilik vaad etmiyor Sayın Baykal...

Her zaman söylediğimi yine söyleyeceğim, varlığını demokrasiye borçlu olmayan CHP, Türkiye demokrasisinin kıratı yükseldikçe eriyip gidecektir. Bugün, rejim kaygılarını istismar ederek yarattıkları "korku"nun parsasını toplasalar da gelecekte ne bu korkudan, ne de parsasından eser kalacak!..

Sayın Baykal'a son bir söz olarak da şunu söylemek isterim: Muhayyel iktidarınızda GAP'ı tamamlayacağınızı söylüyorsunuz; böylece binlerce insan iş bulacakmış... Ben de diyorum ki, önce sizin elinizde bulunan şu İzmir'in metrosunu tamamlasanız da bizler ulaşım işkencesinden kurtulsak, Hatay caddesi esnafı da siftahsızlıktan kurtulsa...

O zaman belki biraz inandırıcılık kazanırsınız nezdimizde...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..