Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Baykal ve komplo iddiası...

Baykal ve komplo iddiası...
 

Yaklaşık bir hafta önce CHP Genel Başkan Deniz Baykal ve bir vekile ait olduğu iddia edilen görüntülerin yer aldığı bir videokaseti internette yayınlandı.

Birden Türkiye bu haberle çalkalandı. Başta hükümet olmak üzere, siyasi partiler ve köşe yazarları konu üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Günlerdir evine kapanan ve suskunluğunu muhafaza eden Deniz Baykal; olay karşısındaki tutumundan dolayı ağır bir töhmet altında idi.

Pazartesi günü bir basın açıklaması yaparak suskunluğunu bozdu. Ve konu hakkında hükümete yönelik ilginç iddialarda bulundu.

Açıklamasında beklenenlerden ziyade, beklenmeyenler ağır bastı. Çünkü Baykal, önce kasetin içeriğini ve nedenlerini sıraladı.

Ardından yapılanların “siyasi bir komplo” olduğunu ve iktidardaki siyasi parti tarafından hazırlandığını söyledi.

Sonra böylece kendisine; dolayısıyla partisine zarar verilmek istendiğini ve bu amaçla görüntülerin el altından internete servis edildiğini ifade etti.

Buraya kadar ifade edilenler bir nevi beklenen açıklamalardı.

Asıl sürpriz, Deniz Baykal’ın basın açıklamasında CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini söylemesi idi.

Beklenmedik bu istifa sonrası, başta kendisinin yakın siyasi çevresi olmak üzere, olayı duyan herkesi hayretler içinde bıraktı.

Derken olanlardan sorumlu tutulan iktidar partisi lideri Başbakan R.Tayyip Erdoğan önce gelişmeleri değerlendirdi.

Sonra kendilerini ve partisini suçlayıp, töhmet altında bırakan Baykal’a sert ve ağır ifadelerle cevap verdi.

Karşılıklı basın açıklamaları ve içeriğindeki suçlamalar, haliyle kamuoyunu gerdi ve beklenmedik bir tedirginliğe yol açtı.

Şimdi ülke sathında insanlar olayların perde arkasından habersiz, fakat merak içinde ve çaresiz kenarda beklemeye koyuldular.

Ta ki birileri çıkıp, olanları ve nedenlerini anlatana kadar! Öbür türlü ülkedeki bu ürperti veren sürecin normale dönmesi ihtimal dahilinde mi?

Öte yandan toplantı sonrası dile getirilen “Baykal, yaklaşan kurultayda yeniden adayı olacak ve genel başkan seçilecek.” yorumuna katılmak, insafsızlık olmaz mı?

Çünkü Baykal bu ve yapılması muhtemel diğer tüm iddiaların önünü almak için, yaklaşan kurultayda yeniden aday olmayacağını zaten belirtmişti.

Dahası buna rağmen, konu üzerinde yapılan dedikodulara pirim verenlerin sağduyulu ve iyi niyetli olduğunu düşünmek ne kadar doğru olur?

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..