Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal ve Kürt sorunu

Sayın Baykal'ın ve CHP nin kürt sorunu veya doğu sorunu olarak ortaya atılan ve bu gün ülkemizin başına bela edilen PKK nın yok edilmesi için her ne gerekiyorsa yapılmasını istediğini kesinlikle biliyorum. Yalnız ortaya atılan çözümler: demokrası, insanhakları ve üniter devlet yapısına uygun olması kaydı ile. Öyle geçici çözümlerle ülkenin bütünlüğünü, üniter yapının bozulmasını ileriye yönelik ayrışmaların ortaya çıkacağı belli olan çözümleri dayatmanın ülkemize yarar getirmeyeceğini düşündüğü için şimdilik gerek hükümetin gereksede DTP nin görüşlerine itibar etmediğinden CHP nin bir çözüm önerisi yokmuş gibi görüyor.

CHP parti tüzüğünü Lozan'ın ruhunu oluşturduğu için Lozan barış anlaşmasından bu güne değişen ne oldu da lozan tartışmaya açılıyor. İşte CHP nin anlamadığı veya anlayamadığı konuda budur.

Ülkemizin Dünya bankası ve İMF ye borçlandırılması nedeni ile güvenliğimizin zafa düştüğünü söyleyemeyiz. Şimdilerde bakıyorumda Kürtlerin istekleri, Kürt kökenli millet vekillerinin söylemleri, PKK nın sözçülerinin eylem ve söylemleri verilen ve verilmesi düşünülen kültürel haklar olmadığı gün gibi ortada.İşte bu nedenle CHP olaya dikkatli yaklaşmak zorundadır. Şimdi şöyle bir düşünelim; Güney doğuda ezilen, horlanan, sefalet içinde yaşayan insanların kürt devleti kurulursa nesi değişecek. Zenginleşeceklermi? Eğitim düzeyleri daha ileridemi olacak.Yıllarca bir arada yaşamış, cumhuriyetle artık vatandaşlık bağları ile Türkye cumhuriyetine bağlanmış, bu milletin bir ferdi olmuş insanlar ayrı bir devlet kurupta ne kazanacaklar. Şimdilerde kürt milliyetciliğini hortlatan sözde kürt ve türk aydınlarla, yabancı emperyalist saldırganlar devletimizin yapısını cadırdatmak için can havlı ile calışıyorlar. Eğer Türkiyeyi yönetenler bu tuzağı görmüyor veya dünyanın yeni düzene doğru gittiğini düşünüyorlarsa Irak'ın başına gelenleri, bosna hersekte olanları ve Dağılan sovyetlerden ayrılan cumhuriyetlerin vatandaşlarına nelere mal olduğunu görmelerini savlarım.
 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..