Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal yine Şeş-irdi!..

Baykal yine Şeş-irdi!..
 

Son zamanlardaki demokratik açılımlarıyla CHP'nin anakronik yapısını değiştirmesini beklediğimiz Sayın Baykal, Kürtçe yayın yapan Şeş TV. nin açılması dolasıyla yine aslına döndü.

Devletin Kürtçe bir televizyon ile Kürt halkına yayın yapmasını yanlış buluyor Sayın Baykal. Gerekçesi de doğrusu çok makul(!): Aynı şeyi diğer etnik gruplar da isterse ne olacakmış, 70 Milyonun geliri belli bir azınlık için harcanabilir miymiş, bunu isterlerse özel kişiler yapmalıymış...

Dikkat ederseniz devletin bu açılımından bir hoşlanmayan da DTP idi. Onlar da TRT eliyle Kürtçe yayın yapan bir kanalın açılmasını "sevinçle" karşılamadılar. Ne de olsa Roj Tv gibi bir televizyonları vardı onların..

Demek oluyor ki, bu ülkede kimlikler üzerinden siyaset yürütünler, bu "ayrışma" nın sona ermesini istemiyorlar. Son yapılan bir araştırmada bu ülkede 15 Milyon Kürt vatandaşımızın yaşadığını ortaya koyuyor. Siz bu 15 Milyonun hissiyatını dikkate alarak, devlet eliyle, onlara böyle bir jest yaptıysanız bu birleştirici mi olur, yoksa ayrıştırıcı mı!..

Şeş Televizyonunun masrafları dolayısıyla Türklerin paraları Kürtlere harcanmışsa, o zaman sormazlar mı Sayın Baykal'a 15 Milyon Kürt'ün parası niye 50 Milyon Türk'e gitti bu güne kadar!.. Asıl ayrımcılık bu değil mi?

Sayın Baykal'a, bu yaşına rağmen, biz mi anlatacağız ki, "bölüşüm" ün adil olduğu yerde "bölünme" olmaz.. Bölünme asıl, bölüşme'nin adaletsiz olduğu yerde ortaya çıkar.

Türkiye bu saplantılı "korku" siyasetlerinden çok zarar gördü. Yıllarca önce çözülmesi gereken sorunlar ta günümüze kadar geldi. Bu yüzden çok can ve çok mal kaybettik; hem de genel bütçemizden..

Kaldı ki, "devletçi" bir zihniyetin temsilcisi olan CHP'nin genel başkanı olan Sayın Baykal'ın bu açılımdan dolayı, sırf bu nedenle bile memnun olması gerekiyor. Oysa, Sayın Baykal, bu işlerin özel kişilere bırakılmasından bahsediyor. Aslında şu aşamada belki de, asıl tehlikeli olabilecek olanı tavsiye ediyor.

Seçimler yaklaştıkça, çarşaf açılımı ile puan toplayan Baykal, alışılmış refleksleri nedeniyle kazandıklarını kolayca kaybediyor.

Siyasi hayatının sonunda Başbakanlığa yürümesi için, tüm halkına kucaklarını açmasını beklediğimiz Sayın Baykal, Şeş TV. dolasıyla yine şeş-irdi.

Belki de Baykal hep aynı Baykal da, "şeş-ir" en biziz!..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..