Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Üniversite öğrencisiyim. 24 yaşındayım. Siyaseti severim. Futbolu severim. Seviyeli muhabbetlere bayılırım. En sevdiğim yanım, gereksiz yere ve gereksiz konularda konuşmam. Gereksiz konuşanlardan ve inatçı insanlardan hoşlanmam.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Beyin göçü

Zeki bir öğrenci sınavları kazan dığı için devletin okullarından bedava faydalanır . zeki olmasaydı bu öğrencinin özel okulları ve üniversiteyi bitirdiğinde ardından dışarıda doktorasını da bitirdiğinde bu halka kabaca 250,000-300,000 ytl ye mal oluyor peki bu fakir halk giden yüzbinlerce lirasına mı üzülsün az olan başarılı ve zeki insanın gitmesine mi üzülsün . evet şikayetlerinizde halksınız . peki bu fakir halka borcunuzu nasıl ödeyeceksizin. Neden hep kolayları seçiyorsunuz.

02 Ocak 2008 15:50
İstanbul' un Fethi

Fatih`in ölümünün zehirlenmeden ileri geldiğini söyleyen tarihçi sadece Franz Babinger değildir. Âşık Paşazade`nin bu konuda kesin bir hüküm vermemekle birlikte ciddi şüpheler taşıdığını daha önce konuyla ilgili meşhur şiirini naklederek dile getirmiştik. Ziya Tütüncü de muhtelif kaynaklara dayanarak ölüm sebebinin zehirlenme olduğu görüşünü öne çıkarmaktadır. Tütüncü aynı zamanda Valco isimli bir başka yahudi tabip tarafından daha önce bir zehirleme teşebbüsünde bulunulduğuna da dikkat çeker. aslında bir sürü görüş var zehirlenmedi diyenlerde var prof. dr. eyice gibi zehirlendi diyenlerde var ama hiçbirisi fatihin hristiyan olmayı düünmesi gibi mantık dışı bir bilgi öne sürmüyor. abdülhamid zamanında mezar açılıyor belki bir daha açılır. yinede yorumlarıma alaka gösterip cevap verdiğiniz için teşekkürler. yazıların önemli, bir kısmını görüşlerden derledim . teşekkürler . iyi yazılar

10 Aralık 2007 12:31
İstanbul' un Fethi

aslında bir blogda bunları yazmak isterdim. neyse bir mantığa uygun birkaç gerçek daha var fatihin memluk üzerine yürüdüğü ve Tarihi kaynaklarda bildirildiğine göre Sultan`ın çevresinde bulunanlar ölüm olayını askerlerden gizlediler ve Sultan`ın rahatsızlandığını, İstanbul`a dönüp hamamlara devam ederek tedavi görmeye ihtiyacının olduğunu söylediler. Ancak Üsküdar`a doğru yol alan askerler kapalı bir tahtı revan (sultanların yolculuklarda taşınması için kullanılan taht yani koltuk) görünce içine bakmak için ısrar ettiler. İçinde Sultan Fatih`in cenazesinin olduğunu görünce olayın bir devlet içi cinayet olabileceği şüphesine kapıldılar. Üsküdar`a döndüklerinde bazı olaylar çıkardılar. Burada çıkardıkları olaylar dikkat çekicidir. Tarihçi Alphonse de Lamartine`in yazdığına göre askerler İstanbul`a döndüklerinde ilk olarak yahudi mahallesini basıp yağmalıyorlar. Sonra da saraya yürüyüp Vezir-i A`zam`ın kafasını kesiyorlar.

10 Aralık 2007 12:27
 
Toplam blog
: 20
: 1280
Kayıt tarihi
: 21.02.07