Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Bayrağımıza yapılan saygısızlık, "bayrak sevgisi" diyerek hoş görülmemelidir...

Bayrağımıza yapılan saygısızlık, "bayrak sevgisi" diyerek  hoş görülmemelidir...
 

Bayrak Kanunu'a uygun Türk Bayrağı budur.


BU BLOG, --Mevcut Bayrak Kanunu'muza aykırı olan her eylemi ve görüntüyü--  BAYRAĞIMIZA OLAN SAYGI SANARAK, "SAYGISIZLIK" HALİNE GETİRENLER VE BU TÜR GÖRÜNTÜLERİ "HOŞ GÖRENLER"  İÇİN YAZILMIŞTIR...

Yok sayılan BAYRAK KANUNU...

22 Eylül 1983 tarih ve 2893 sayılı yasaya ve ilgili tüzüklere aykırı olarak bayrak yapmak, kullanmak ve satmak yasaktır. Egemenliğimizin simgesi olan bayrağımızı ve diğer egemenlik simgelerimizden birini aşağılamak kastıyla bulunduğu yerden söküp kaldırmak, yırtmak, bozmak ya da bir şekilde saygısızlık yapmak, yasalarca suç kabul edilmiştir.

Türk bayrağı, cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin ve ilgili tüzükte belirtilen asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde tabutun üzerine, açılış törenlerinde Atatürk heykelleri ve resmi törenlerde masların üzerine serilir...

NOT -- 1 : Doğrusunu isterseniz, bayrağımızın, her ne durumda olursa olsun, masaların üzerine serilmesini doğru bulmam, bu yasaya rağmen...

Ayrıca, bayrağımızın şekli, boyutları, bayrağımızın rengi olan "kırmız"nın tonu, ay ve yıldızın bayrağımızın boyutları ile oranları ve bunların dışına çıkılamayacağı Bayrak Kanunu'nda ayrıntıları ile belirtilmiştir.

Bayrak Kanunu'ndaki bu sınırlamalara rağmen, ulusal bayramlarımız dışında, milli duyguların ve heyecanların yaşandığı durumlarda da, saygılı bir şekilde kullanılması, "hoşgörü" ile karşılanabilir

Ama, bu tür kullanımlar sırasında, bir elinde bayrak diğer elinde bira şişesi ile kaportasına bayrak serilmiş bir aracın penceresinden beline kadar dışarı sarkarak nara atan bir kişinin bu eylemi, bayrak sevgisi ile eşleştirilebilir mi?

Devletimizin, milletimizin, egemenliğimizin bir simgesi olan ve manevi değerlerle sarmalanmış bayrağımızın, bir köpeğin sırtına sarılması ya da yük taşıyan bir at arabasını çeken beygirin sırtına örtülmesi, bayrak sevgisi ve saygısının çok daha ötesinde çirkin bir davranıştır.

NOT -- 2 : İnternette bir arama motoruna girerseniz, bayrağımıza yapılan saygısızlığın çok daha kötü ve çirkin görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Şehit çıkmış bir evin, penceresinde, sürekli olarak sergilenen bayrağımızın bu görüntüsünü saygıyla karşılarım; ama hiç gereği yokken her gün evinin balkonunda --bazen kurumaya bırakılan çamaşırlar arasında -- çamaşır ipine  mandalla tutuşturulmuş bayrağımızı görenlerin ve görmeyenlerin de, bu durumu bayrak sevgisi ve saygısı ile eşleştirenlerin akıllarından zoru olduğuna inanırım.

SONUÇ :

Bayrağımızın kutsallığını zedeleyen çirkin görüntülere neden olunmamalı ve bu görüntüler de "bayrak sevgisidir" diyerek hoş görülmemelidir.

 

cdenizkent

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..