Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '16

 
Kategori
Tarih
 

Bayrak ve önemini ne kadar biliyoruz?

Bayrak ve önemini ne kadar biliyoruz?
 

Bayrak


Bayrak Nedir?

Bayrak, eski çağlardan beri kullanılan bir öğedir. Belli bir halkı, topluluğu, kabileyi sembolize etmek amacıyla ortaya çıkmıştır. Eski çağlarda insanlar mensup bulundukları halkların sembollerini sancak olarak taşımışlar ve bunları kumaşa işleyerek bayrağı bulmuşlardır. Bayrak bugün insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Özellikle ulusal bayrakların kutsal anlamlar taşıdığını söylemek yanlış olmaz. Belli bir ülkenin değerlerini, geçmişini ve manevi unsurlarını sembolize eden bayraklar büyük öneme sahiptir.

Ancak bayrakların günümüzde yalnızca ulusal toplulukları sembolize etmek için kullanılmadığını belirtmek gerekir. Şirketlerin, futbol kulüplerinin, eğitim kurumlarının, çeşitli kurum ve toplulukların da bayrakları bulunmaktadır. Bu bakımdan bayrak üretimi yapılırken yalnızca ulusal simgeler değil, kurumsal veya gönüllü olarak bir araya gelmiş toplulukların sembolleri de dikkate alınır.

Bayrak Nasıl Olmalıdır?

Bayrağın özel bir kumaş üzerine basıldığını belirtmek gerekir. Taşıdığı anlamlar sebebiyle kısa sürede deforme olmaması ve yıpranmaması gerekir bu yüzden uzun süre dayanabilen bir kumaştan imal edilmektedir. Alpaka veya bayrak kumaşı olarak bilinen bu kumaş, rüzgâra, toza ve diğer etkenlere karşı, renginde veya dokusunda herhangi bir bozulma yaşanmadan uzun süre dayanabilmektedir.

Bu bakımdan bayrak sipariş ederken kullanılan kumaşın kalitesine dikkat edilmesi son derece önemlidir. Zira masa bayrakları sertçe gerilmiş ve belli bir açıda uzun süre durabilecek bir şekilde üretilmelidir. Ancak standart bayrakların rüzgâra ve diğer hava koşullarına dayanabilecek, esnek bir yapıda olması gerekir. 

 

Kaynak: Bayrakimalatcisi.com.tr

 
Toplam blog
: 7
: 5209
Kayıt tarihi
: 26.03.15
 
 

1980 İstanbul kadıköy doğumluyum, ilk orta ve lise öğrenimi burada tamamladım. Yirmi seneyi aşkın..