Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayram düşünceleri

Bayram düşünceleri
 

Mevlâna’nın çok güzel bir sözü var, der ki; ''Öldüğüm zaman gelipte kabrimi öpeceğine, hayattayım gel şimdi yüzümü öp'' Yarın bayram. Hayatımızdan ne kadar da çok bayramlar gelip geçti. Tıpkı daha dün gibi. Hani nerede o elini öpüp bayramını kutladığımız tanıdıklar? Yoklar işte. İstesekte yoklar. Sanki hiç gitmeyecekler, sanki bayramlarda hep yanımızda olacaklar sanmıştık. Oysa ne kadarda yanılmışız.

Bugün onların kabirlerine gidiyoruz. Keşke bu bayramda da yanımızda olsaydın dercesine. Üzerlerinde büyüyen güllere, farkında olmadan gözlerimizden süzülen yaşlarımızı döküyoruz. Toprağına dokunmaya kıyamadığımız o insanlar… kimi annemiz, kimi babamız, kimi teyze, hala, amca… idi bizim için.

Bazen öyle kızıp sitem ederiz ki kendi kendimize. Onları hayatta iken ne kadarda görmezden gelmişiz diye. Şimdi okşamaya kıyamadığımız, üzerlerini bir elbise gibi örten o topraklar onların elleri gibi olur mu? Biz, dostlarımızın kıymetini biliyoruz bilmesine de neden sonra. Yani iş işten geçtikten sonra.

Ellerini öptükten sonra bize berhudar olasın evladım, el öpenlerin çok olsun diyenlerin nesilleri günbegün tükeniyor. Her biri birer yıldız gibi kayıp gidiyor aramızdan. Samanyolumuzdan bir yıldız daha eksiliyor. Dokunsalar ağlayacak gibi oluyoruz. Belkide bunun içindir geçmişteki bayramlara ''Nerde o eski bayramlar'' diyerek ah çekip özlemimiz.

Sahi özlediğimiz bayramlar geriye gelmeyecek mi. O güzel insanlar giderken bayramları da mı beraberlerinde götürdüler yoksa? Hayır hayır götürdükleri bayramlar değil, gönülleriydi. Mademki bayramlarda gitmişti o zaman bu bayramlarda neyin nesi? Bayramı bayram eden gönüllerdir. Sevilmeyi hak edenler varya, onlardır işte.

Şimdi kalkıp ta bu bayram sabahında hatırınıza düşerlerse onlara ''Ya sen bu bayramda niye yoksun, kurban olduğum, niye yanımda değilsin, ben şimdi bayrama nasıl başlayacağım'' diyeceksiniz. Evet bir önceki bayramlarda onlarda aranızdaydılar. Vardılar, bilebildik mi? Ya şimdi? Yanıbaşımızda olanların kıymetini bilelim hiç olmazsa.

İşte bir bayram daha. Bayramı tatlandırmak gerek. Biliyor musunuz tat dedim de aslında tat ne lokumda ne de şekerdedir. Gerçek tat ona onu veren gönüllerdedir. Tatlılara lokumlara şekerlere değil, gönlünüze mukayyet olun. Birde dostlara…Yani seven ve sevilenlere. Gönülleri ekşitmemeye, dostları incitmemeye bakın. Gönül ekşir, dost incinirse gayrısında tad kalmaz.

Hem bayramınız, hem de 2007 yılınız kutlu olsun

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..